Dierenwelzijn

De PvdA vindt dat de gemeente Den Haag dierenwelzijn hoog in het vaandel moet hebben staan. Wij vinden het daarom van belang dat het dierenwelzijnsbeleid binnen het college wordt toebedeeld aan een wethouder die het welzijn van dieren een warm hart toedraagt en dit beleid als volwaardig onderdeel van zijn of haar portefeuille beschouwt.

Ons standpunt

  • De PvdA ziet het als verantwoordelijkheid van de gemeente om goede afspraken te maken met organisaties als de dierenambulance, het dierenasiel en andere dierenopvangcentra over het vervoer en de opvang van zwervende, gewonde en zieke dieren.
  • De PvdA vindt dat er een zorgvuldig hondenbeleid moet worden gevoerd. Draagvlak voor honden in de stad staat en valt bij het gedrag van honden en hun eigenaren. Overlast van hondenpoep op straat wordt aangepakt en beboet.
  • Waar mensen en dieren samen leven is overlast soms een gegeven. De PvdA is van mening dat de overlast van mens op dier zoveel mogelijk dient te worden beperkt door een zorgvuldig ecologisch beheer en de bescherming van in onze natuur levende dieren en hun leefgebieden.
  • Werkzaamheden die dieren kunnen verstoren vinden daarom niet plaats in het voorjaar en in het broedseizoen.Bij overlast van dier op mens wordt in overleg met de Dierenbescherming naar een diervriendelijke oplossing gezocht.
  • De PvdA houdt van circussen zonder (wilde) dieren en verwelkomt deze graag in onze stad. Circussen met dieren zijn wat ons betreft in Den Haag niet welkom.
  • Het zorgen voor een huisdier is een kostbare verantwoordelijkheid, die begint met de opdracht voor een ieder om goed na te denken voordat zij een huisdier nemen.
Nieuwsberichten over Dierenwelzijn

Haagse kantoren en bedrijven, mag het licht uit?

door Lobke Zandstra op 11 april 2017

Loop ’s nachts een rondje door de stad, en je ziet nog duizenden lichten branden. Vooral bij bedrijven en kantoren waar op dat moment niemand aan het werk is. Die lichten moeten uit, vindt de PvdA samen met Partij voor de Dieren, GroenLinks, D66, HSP, CDA en ChristienUnie-SGP. Vorige week zaterdag deden mensen over de hele

lees verder »

Rapport Laak: resultaat van half jaar bezoeken aan Laak

door Redactie op 14 februari 2017

Na een half jaar intensief in Laak te zijn gedoken presenteert de PvdA Den Haag vandaag Rapport Laak. Dit 40 pagina’s tellend rapport is een resultaat van tientallen bezoeken en honderden gesprekken in het Haagse Stadsdeel Laak. In Rapport Laak doen de sociaaldemocraten 14 concrete aanbevelingen aan het gemeenbestuur om de wijk verder te verbeteren.

lees verder »

Voorlopig geen internationaal park. Wel graag onderhoud!

door Lobke Zandstra op 28 februari 2016

Deze week werd bekend dat wethouder Boudewijn Revis zijn plannen voor het zogenoemde Internationale Park heeft ingetrokken. Ik was hier even verbaasd over, want het plan lag al in de inspraakprocedure. En juist die procedure is er voor bedoeld dat inwoners van de stad hun mening over de plannen kunnen geven.

lees verder »

#PvdAindeBuurt: naar de stadboerderij in Mariahoeve!

door Lobke Zandstra op 21 januari 2016

Gister bracht ik een bezoek geweest aan Stadboerderij de Reigershof in Mariahoeve. In Den Haag zijn in totaal tien stadboerderijen van de gemeente. Stadboerderij de Reigershof wordt beheerd door Ilse en Stefan, die met passie en grote inzet zorgen voor het grote succes van de stadboerderij.

lees verder »