Kunst en Cultuur

Kunst en Cultuur moet voor iedereen in Den Haag toegankelijk zijn. Daarbij zijn wijkcultuurankers van groot belang omdat burgers daardoor op laagdrempelige wijze in contact kunnen komen met kunst en cultuur. Cultuureducatie wordt op alle scholen aangeboden.

Ons standpunt

  • Kunst en Cultuur is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Daar waar nodig kan door minima gebruik worden gemaakt van de Ooievaarspas.
  • Wijkcultuurankers in alle stadsdelen.
  • Cultuureducatie op alle basischolen in Den Haag: alle kinderen van Haagse basisscholen komen in contact met Kunst en cultuur.

 

 

Nieuwsberichten over Kunst en Cultuur

Anna Paulowna al maanden zonder handen: snel restauratie nodig

door Jeltje van Nieuwenhoven op 17 augustus 2017

Het standbeeld van Anna Paulowna op het gelijknamige plein, dat tijdens de jaarwisseling werd beschadigd, wacht nog altijd op restauratie. Dat blijkt uit een artikel uit het AD van 14 augustus. Acht maanden geleden werden de handen van het beeld met vuurwerk eraf geblazen. Die handen zijn nu in bezit van de gemeente, nadat een

lees verder »

Rapport Laak: resultaat van half jaar bezoeken aan Laak

door Redactie op 14 februari 2017

Na een half jaar intensief in Laak te zijn gedoken presenteert de PvdA Den Haag vandaag Rapport Laak. Dit 40 pagina’s tellend rapport is een resultaat van tientallen bezoeken en honderden gesprekken in het Haagse Stadsdeel Laak. In Rapport Laak doen de sociaaldemocraten 14 concrete aanbevelingen aan het gemeenbestuur om de wijk verder te verbeteren.

lees verder »

Zeeheldenkwartier: een wijk vol Haagse helden

door Redactie op 21 september 2016

Afgelopen zaterdag was de Haagse gemeenteraadsfractie op bezoek in het Zeeheldenkwartier. Een prachtige wijk tegen het centrum aan, gebouwd aan het einde van de 19e eeuw. Het is een gemengde wijk: oudere Hagenaars die er al jaren wonen, jonge gezinnen en studenten en starters. Een goed recept voor een levendige en bruisende wijk met talloze

lees verder »

In onze stad heeft iedereen een status: de Haagse Status

door Martijn Balster op 9 juni 2016

In onze stad wonen 521.000 mensen met ieder een eigen leven, een eigen verhaal. Soms verbindt de buurt, soms het werk, dan weer je geloof, de voetbalvereniging, de speeltuin naast je huis of wellicht zelfs de politieke stroming die je aanhangt. Wat altijd verbindt is dat er een toekomst is voor onze stad, één Haagse

lees verder »

De ‘kunst en cultuur top 5’ van de PvdA

door Bülent Aydin op 30 april 2016

Cultuur inspireert, verbaast, confronteert en brengt emotie met zich mee. Kinderen en volwassenen ontwikkelen zich dankzij kunst en kwetsbare mensen bloeien erdoor op. Kunst en cultuur verbindt als geen ander. Het bevorderd de zo noodzakelijke dialoog tussen individuen, groepen en culturen.

lees verder »

#PvdAindeBuurt: Speeddaten en fietsen in Mariahoeve

door Marije Talstra op 8 maart 2016

Op vrijdag 23 januari bezochten de PvdA fractie en het wijkteam Mariahoeve. Het bezoek bestond uit 3 onderdelen: een presentatie door de stadsdeelorganisatie, een speeddate met een aantal belangrijke spelers uit de wijk en een fietstocht door de wijk.

lees verder »

Kunst en Cultuur moet recht doen aan iedereen die in de stad woont

door Bülent Aydin op 6 juli 2015

De afgelopen weken spraken we in de raad over het beleidskader Kunst en Cultuur. Ik heb mij daar hard gemaakt voor kunst en cultuur voor iedereen in de stad. De politiek bemoeit zich niet met de vorm of inhoud van kunst en cultuur. Nee, ze schept de randvoorwaarden.

lees verder »

Mozart is nu van iedereen

door Bülent Aydin op 18 juni 2015

Kunst ontroert, troost, geef vreugde en inspireert. Het raakt mensen direct in hun hart. Het voedt de geest en haalt herinneringen naar boven. Ja, cultuur is een waarde op zich en mag gewoon mooi zijn. Maar de VVD wil terug naar een tijd dat dit alleen voor de elite weggelegd was.

lees verder »

#PvdAindeBuurt: Escamp

door Redactie op 15 april 2015

Vrijdag 27 maart gingen Martijn Balster, Lobke Zandstra, Abderrahim Kajouane, Marije Talstra en Wimar Bolhuis namens de PvdA-fractie op werkbezoek in Escamp. We bezochten de Stichting Brede Buurtschool, het wijkcentrum Bouwlust en theater Dakota.  

lees verder »

Cultuur in de commissie

door Bülent Aydin op 25 september 2014

Vandaag werd in de commissie Samenleving gesproken over het cultuurbeleid in Den Haag. PvdA-raadslid Bülent Aydin vroeg aandacht voor de problemen rond de transitie van het Koorenhuis, het belang van cultuureducatie, het belang van diversiteit en het Jazz aanbod in de stad.

lees verder »

Behoud van breed cultuuraanbod

door Lobke Zandstra op 3 maart 2014

Kunst en cultuur is belangrijk en verdient permanente gemeentelijke ondersteuning. De PvdA is dan ook tegen verdere bezuinigingen op kunst en cultuur. Financiële ondersteuning aan alle bestaande instellingen en nieuwe initiatieven is echter niet vanzelfsprekend.

lees verder »

Meer aandacht voor cultuur in de wijk

door Lobke Zandstra op 3 maart 2014
Foto Site specific werk van Krijn de Koning voor Platform57

De PvdA vindt dat iedereen moet kunnen kennismaken met en deelnemen aan kunst en cultuur. Kunst en cultuur verbinden, doen ontdekken, inspireren en ontwikkelen creativiteit. Den Haagt bruist van de culturele uitingen, groot en prestigieus, maar ook klein, nieuw en gewoon in de eigen buurt.

lees verder »

Aan de slag met divers programmeren

door Lobke Zandstra op 3 februari 2014

De werkgroep Kunst en Cultuur van de PvdA Den Haag organiseerde een werkbijeenkomst over divers programmeren. De Haagse PvdA vindt het belangrijk dat mensen zich welkom en thuis voelen bij Kunst en Cultuur in de stad. Besturen dienen divers van samenstelling te zijn. Dat is niet nieuw. Daar hebben we ons als fractie de afgelopen vier jaar ook

lees verder »

Verslag ALV Spuiforum, maandag 28 oktober 2013

door op 31 oktober 2013

Verslag ALV Spuiforum, maandag 28 oktober 2013 Het bestemmingsplan Spuiplein was onderwerp van de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de PvdA afdeling Den Haag, die maandag 28 oktober in theater De Vaillant werd gehouden. Er waren ongeveer 130  leden aanwezig. Aanleiding Uitgangspunt van de ALV was het collegevoorstel dat donderdag 31 oktober in  de gemeenteraad wordt

lees verder »

Verslag ALV Spuiforum 16 oktober 2012

door op 18 oktober 2012

Verslag extra ALV over Spuiforum (16 oktober 2012) Op dinsdag 16 oktober hield de PvdA afdeling Den Haag een extra ALV over de realisatie van het Spuiforum. Na een uitgebreide toelichting en een inhoudelijke discussie bogen de aanwezigen zich over elf binnengekomen moties. Achtergrond Het Spuiforum is al enige jaren een dossier dat veel aandacht

lees verder »