Rajesh Ramnewash

Raadslid

Wonen, volkshuisvesting, bestemmingsplannen en Spuikwartier, Sport, Stadsdelen Loosduinen en Segbroek

Als bewoner van hartje Transvaal ervaar ik dat de aanpak voor de krachtwijken verschil maakt voor de wijkbewoners. In deze dichtbevolkte wijk is het een stuk schoner en veiliger geworden. De brede buurtscholen functioneren als dé ontmoetingsplekken buurtgenoten; van de voorzieningen daarin maken zij dankbaar gebruik. Samen met mijn collega’s van de PvdA-fractie hebben we de pijn van de economische crisis kunnen verzachten en soms hebben wij zelfs extra dingen kunnen doen. Daar ben ik trots op. En dat goede gevoel wil ik de komende jaren weer krijgen, allereerst voor en bij de Hagenaars. Elke dag zie ik jongeren die geen stageplek of baan kunnen vinden. We moeten ook keihard aan de slag met achterstallig onderhoud van de sociale huurwoningen. Kortom, er is nog veel werk te verzetten in mijn geboortestad. Met de PvdA wil ik ervoor zorgen dat iedere Hagenaar kan blijven meedoen. Geen woorden, maar daden!

Minimaal 30 procent sociale huurwoningen in KPN-gebouwen

door Rajesh Ramnewash op 28 september 2016

Het hoofdkantoor van de KPN in Den Haag is verkocht. Het is de bedoeling dat er in het complex straks ruimte komt voor woningen en kantoren. De PvdA Den Haag gaat er vanuit dat van deze nieuw te bouwen woningen minimaal 30% uit sociale huurwoningen zal bestaan.

lees verder »

Haagse woning APK tegen slecht onderhoud (Posthoorn)

door Rajesh Ramnewash op 15 juni 2016

Radsleden Rajesh Ramnewash (PvdA) en Arjen Dubbelaar van Groep de Mos/Ouderen Partij, willen een Algemene Periodieke Keuring (APK) invoeren voor sociale huurwoningen in Den Haag. “We zijn al een tijdje bezig met schimmel- en vochtproblematiek van woningen in kwetsbare wijken”, zegt Ramnewash. “Woningcorporaties zeggen vaak tegen bewoners met deze klachten dat ze goed moeten ventileren, maar

lees verder »

#InDeRaad: 300 extra banen door komst Decathlon

door Rajesh Ramnewash op 24 maart 2016

In het debat over Decathlon in de Haagse gemeenteraad heeft het gemeentebestuur op vragen van PvdA-raadslid Rajesh Ramnewash aangegeven dat Decathlon in Den Haag de stad maar liefst 300 banen oplevert. Dat is goed nieuws in de strijd tegen de werkloosheid.

lees verder »

Decathlon in V&D-gebouw, goed nieuws voor stad

door Rajesh Ramnewash op 10 maart 2016

Vandaag is in de Commissie Ruimte het bestemmingsplan Forepark-Rhône park behandeld. Tijdens de behandeling is bekend gemaakt dat het bedrijf Decathlon een vestiging zal openen in het voormalige pand van de V&D in de binnenstad. De PvdA is verheugd over deze stap.

lees verder »

Wethouder, dwing corporaties tot renovatie (AD)

door Rajesh Ramnewash op 15 februari 2016

De PvdA in de Haagse gemeenteraad is ‘geraakt’ door de noodkreet van Moerwijkers in deze krant die in huurhuizen vol schimmel leven. ‘De wethouder moet nu ballen tonen.’ De maat is echt vol, zegt Rajesh Ramnewash, raadslid van de PvdA. ,,Wij zijn er helemaal klaar mee.

lees verder »

Verbazing over gebrekkige ambitie college op woningen

door Rajesh Ramnewash op 4 februari 2016

De PvdA en de VVD in de Haagse gemeenteraad zijn zeer ontevreden over de ambities van het college ten aanzien van het bouwen van woningen voor het laag- en middensegment. Sterker: het is hoogst onzeker dat we voldoende woningproductie kunnen realiseren voor lage en middeninkomens, gegeven de forse groei van de stad.

lees verder »

#InDeRaad: duurzaamheid niet alleen voor happy few

door Rajesh Ramnewash op 21 januari 2016

Vandaag sprak de gemeenteraad over het programma werken aan duurzaam woningonderhoud 2016-2020. Al eerder deed woordvoerder wonen Rajesh Ramnewash zijn inbreng in de commissie. De PvdA is blij dat al haar punten zijn opgenomen in het programma.  

lees verder »

#InDeRaad: Meer inzet op renovatie en onderhoud woningen

door Rajesh Ramnewash op 27 november 2015

Donderdag sprak de gemeenteraad over de prestatieafspraken met de corporaties. Rajesh Ramnewash diende met succes namens de PvdA samen met andere partijen twee moties in. De PvdA heeft gepleit voor ambitieuze actie en een betere aanpak van renovatie en onderhoud.    

lees verder »

Ruimte voor uitbuiting door huisjesmelkers, PvdA stemt tegen

door Rajesh Ramnewash op 1 oktober 2015

De PvdA in de Haagse gemeenteraad heeft vanavond tegen de huisvestingsverordening gestemd vanwege een wijziging op de verordening van D66 die is aangenomen.    

lees verder »

Sportnota: sport toegankelijk voor iedereen, in elke wijk

door Rajesh Ramnewash op 7 juli 2015

Afgelopen woensdag en donderdag spraken we over de Sportnota. De sportnota van PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh legt een visie neer tot 2030. De PvdA-fractie is blij met de sportnota. Wij vinden dat sport voor iedereen, in elke wijk, toegankelijk moet zijn.

lees verder »

Aanpak wachtlijsten sociale huurwoningen

door Rajesh Ramnewash op 6 juli 2015

De PvdA is van mening dat er meer vaart moet worden gemaakt met het vergroten van de sociale woningvoorraad, zodat wachtenden voor een sociale woning sneller kunnen worden bediend en de wachttijden voor sociale woningen niet verder zullen oplopen.    

lees verder »

Grondwetfestival is een blijvertje

door Rajesh Ramnewash op 25 maart 2015

DEN HAAG – Den Haag heeft een nieuwe traditie: het Grondwetfestival. Eén keer in de vijf jaar wordt er groots uitgepakt, de andere vier keer gaat het om ‘bescheidener’ evenementen. Eind maart vorig jaar werd in de hofstad het allereerste Grondwetfestival gehouden. Dat was omdat de Nederlandse Grondwet precies 200 jaar bestond.

lees verder »

Waterplein moet problemen in Haagse wijk Transvaal oplossen (Omroep West)

door Rajesh Ramnewash op 17 maart 2015

De bewoners van de Haagse wijk Transvaal zijn er al heel lang klaar mee: de overstromingen na regenbuien en het gebrek aan recreatie in hun wijk. Een oplossing was er toe nu toe niet, maar Alfons Ranner van het Hoogheemraadschap van Delfland heeft een idee dat beide problemen in één klap zou moeten laten verdwijnen:

lees verder »

Situatie ADO: wethouder De Bruijn, kom in actie!

door Rajesh Ramnewash op 10 maart 2015

DEN HAAG – Collegepartij PvdA in Den Haag wil dat wethouder Tom de Bruijn (D66) duidelijkheid eist van de Chinese eigenaar Wang over de situatie bij ADO Den Haag. Vorige week stapte algemeen directeur Maarten Fontein op en begin van het jaar verlieten vijf van de zes leden de Raad van Commissarissen van ADO.

lees verder »

Bewoners met stadswarmte beschermen tegen hoge kosten (AD)

door Rajesh Ramnewash op 4 maart 2015

De gemeente Den Haag moet meer doen om bewoners met stadswarmte te beschermen tegen te hoge kosten. Dat vindt de PvdA. De partij stelt dat zeker niet alleen bewoners in Ypenburg, zoals eergisteren in deze krant beschreven, problemen hebben met hoge lasten.

lees verder »

Poederfeest Holi Phagwa draait om verbroedering

door Rajesh Ramnewash op 4 maart 2015

Deze week is het Holi Paghua. Het Holifeest is een Hindoeïstisch feest dat jaarlijks rond de maand maart gevierd wordt en in feite een combinatie is van een lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade en een Nieuwjaarsfeest. 

lees verder »

Stop de huurverhogingen!

door Rajesh Ramnewash op 11 februari 2015

De PvdA vindt het onvoorstelbaar dat in 2015 veel huurwoningen in Den Haag nog steeds niet over een centrale verwarming beschikken, geen betegelde badkamer hebben en slecht geventileerd zijn zodat schimmel en vocht vrij spel krijgen. Veel Hagenaars wonen daardoor in onveilige en ongezonde woningen, aldus PvdA raadslid Rajesh Ramnewash.

lees verder »

AD: Hagenaar volop aan ’t sporten – Rajesh over wijkgerichte sportaanpak

door Rajesh Ramnewash op 29 januari 2015

Hagenaars sporten steeds meer. Bijna 70 procent van de inwoners is actief. Wel blijven de armere Haagse inwoners ver achter. ‘Afschuwelijk. Daar moeten we echt tegen knokken.’ Den Haag sport. En best veel ook. Meer dan de helft van de Hagenaars is minimaal wekelijks actief op het sportveld

lees verder »

Nieuwbouw in Moerwijk kan van start

door Rajesh Ramnewash op 28 november 2014

De voltallige gemeenteraad heeft ingestemd met het ontwerp-bestemmingsplan Moerwijk. Het plangebied ligt in Den Haag Zuidwest en in het stadsdeel Escamp. Den Haag Zuidwest is als grote stadsuitbreiding van Den Haag in de wederopbouwperiode in de tweede helft van de 20e eeuw gerealiseerd.

lees verder »

PvdA wil onderhoud van huurwoningen met dwangsommen afdwingen

door Rajesh Ramnewash op 29 oktober 2014

De maat is vol. Jarenlang heeft de PvdA aan de bel getrokken bij de Haagse woningbouwcoöperaties om het achterstallig onderhoud aan te pakken. De ventilatieproblemen zorgen niet alleen voor een zichtbaar ongemak als schimmel, maar vooral de gezondheidsklachten voor Hagenaars zijn ernstig te noemen.

lees verder »

Help zondag mee met opknappen wooncomplex Shanti Bhawan!

door Rajesh Ramnewash op 8 oktober 2014

Aanstaande zondag gaat raadslid Rajesh Ramnewash samen met ondernemers de gemeenschappelijke ruimte van woongroep Shanti Bhawan opknappen. de gemeenschappelijke ruimte is een zooitje, de tuin een bende en de brievenbussen zijn helemaal verwoest. Rajesh wil de ouderen niet in de kou laten staan en gaat daarom met zoveel mogelijk mensen de ruimte opknappen.

lees verder »

‘Verplicht rookmelders in Haagse parkeergarages’

door Rajesh Ramnewash op 20 augustus 2014

DEN HAAG – ‘Ondergrondse parkeergarages in Den Haag moeten verplicht rookmelders krijgen’, zegt Rajesh Ramnewash, PvdA-raadslid in Den Haag.

lees verder »

Hulplijn voor strijd tegen jihadisme

door Rajesh Ramnewash op 9 juli 2014

De PvdA maakt zich zorgen om Haagse jongeren die willen deelnemen aan de jihadistische strijd. Daarom heb ik vandaag bij de Algemene Raadscommissie het voorstel gedaan om te komen tot een speciale (anonieme) hulplijn voor bijvoorbeeld ouders van jongeren die van plan zijn om te gaan, zijn vertrokken of zijn teruggekomen.

lees verder »

PvdA: Agenten snel uitrusten met camera’s

door Rajesh Ramnewash op 3 juli 2014

DEN HAAG – Agenten in de Haagse Schilderswijk, Laak en het Centrum moeten zo snel mogelijk worden uitgerust met een bodycam, een kleine camera die hun werk vastlegt.

lees verder »

Aanpak etnisch profileren

door Rajesh Ramnewash op 25 juni 2014

Vandaag hadden we in de Algemene Raadscommissie een bespreking over het onderwerp etnisch profileren. Hierbij stond het onderzoek “Etnisch profileren in Den Haag? Een verkennend onderzoek naar beslissingen en opvattingen op straat” centraal. Tijdens de bespreking kwamen verschillende deskundigen aan het woord komen over dit belangrijke onderwerp.

lees verder »

Verkoop aandelen ADO?

door Rajesh Ramnewash op 24 juni 2014

Vandaag werd bekend dat de grootaandeelhouder van ADO Den Haag, de Stichting Stadion Ontwikkeling (SSO) de gemeente heeft medegedeeld op hoofdlijnen overeenstemming over de verkoop te hebben bereikt over de verkoop van haar aandelen aan de buitenlandse investeerder United Vansen International Sports (UVS).

lees verder »

Onderzoek etnisch profileren

door Rajesh Ramnewash op 4 juni 2014

Vandaag hadden we in de Algemene Raadscommissie een werkbespreking over een onderzoeksrapport van de Universiteit Leiden over (vermeend) etnisch profileren door de Haagse politie. De ervaring leert dat vooral Marokkaanse jongeren te maken hebben met (vermeend) etnisch profileren.

lees verder »

PvdA en D66 blij met toezegging Jaarlijks Grondwet Festival

door Rajesh Ramnewash op 22 april 2014

De PvdA en D66 zijn blij met de toezegging van het college dat de gemeente bij het ministerie gaat pleiten voor een jaarlijks Grondwet Festival in Den Haag. Raadsleden Rajesh Ramnewash (PvdA) en Rachid Guernaoui (D66) zijn enthousiast: “Dat is geweldig nieuws. Onze Internationale Stad van Vrede en Recht verdient een jaarlijks festival waarbij de Grondwet

lees verder »

“Discriminatie door bedrijven keihard aanpakken”

door Rajesh Ramnewash op 4 maart 2014

Wij willen dat bedrijven die hebben gediscrimineerd voor straf geen opdrachten van de gemeente meer mogen krijgen. Onlangs gaf minister Asscher aan dat hij dit wil gaan regelen voor de landelijke overheid. Wij willen dat Den Haag als internationale stad van vrede en recht een voorbeeldfunctie vervult en snel maatregelen neemt.

lees verder »

Heb een Haags tuintje in je hart

door Rajesh Ramnewash op 7 februari 2014

De PvdA is blij dat het verbouwen van je eigen groenten weer helemaal ‘hip’ is. Afgelopen week liep het storm bij de uitgifte van de buurttuintjes.

lees verder »

Discriminatie op de arbeidsmarkt

door Rajesh Ramnewash op 19 december 2013

De cijfers liegen er niet om. Discriminatie op basis van etniciteit en geloofsovertuiging gebeurt. Na het succesvolle ‘mystery guest’-onderzoek bij uitgaansgelegenheden roepen wij het college van Burgemeester en Wethouders op om ook discriminatie in de uitzendbranche en bij bedrijven en overheidsinstellingen aan te pakken. We hebben het college verzocht om een onderzoek naar discriminatie bij uitzendbureaus

lees verder »

Afvalinzameling jaagt zzp’ers op kosten

door Rajesh Ramnewash op 21 november 2013

De PvdA maakt zich zorgen over het grote aantal zzp’ers dat hard wordt getroffen door de crisis. Sommige regels van de gemeente maken het zzp’ers niet makkelijker. Ondernemers zijn verplicht in Den Haag zelf de afvalinzameling te regelen. De PvdA vraagt zich af of dit niet een onnodig hoge kostenpost voor zzp’ers geeft. PvdA-raadslid Rajesh

lees verder »

Hoge jeugdwerkloosheid onder Haagse allochtone jongeren baart PvdA zorgen

door Rajesh Ramnewash op 21 november 2013

DEN HAAG – De PvdA in Den Haag maakt zich zorgen over de hoge werkloosheid onder allochtone jongeren. Volgens recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft in 2012 28,4 procent van deze doelgroep geen baan. Het aantal werklozen in de Haagse Schilderwijk is twee keer zo groot als in sommige andere wijken.

lees verder »

PvdA: “Verbod op gratis plastic tasjes”

door Rajesh Ramnewash op 14 november 2013

De PvdA in Den Haag wil dat er in Den Haag geen gratis plastic tasjes meer worden verstrekt. Vorige week werd bekend dat het binnenkort mogelijk wordt voor landen binnen Europese Unie om maatregelen te nemen tegen plastic tasjes. Zo wordt ook het verbieden van gratis plastic tasjes een optie. PvdA-woordvoerder Rajesh Ramnewash:”Het is echt

lees verder »

PvdA wil stage-garantie

door Rajesh Ramnewash op 30 oktober 2013

De PvdA wil een stage-garantie in het beroepsonderwijs voor Haagse leerlingen. Woordvoerder Stageplekken Rajesh Ramnewash: “Om je opleiding succesvol af te kunnen ronden, is een stageplek voor veel opleidingen een vereiste. Dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat die stageplekken er zijn! Ondanks de crisis kan hier door scholen meer aan worden gedaan.”Recent

lees verder »

Den Haag moet racisme blijven aanpakken

door Rajesh Ramnewash op 23 oktober 2013

Vorige week verscheen het vierde rapport van de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie over Nederland. Hierin werd Nederland opgeroepen racisme beter aan te pakken. Afgelopen zondag bij Buitenhof, gaf de Nationale ombudsman de heer Brenninkmeijer aan, dat Nederland de derde plaats in neemt binnen Europa als het gaat om het discrimineren van mensen. Al

lees verder »

PvdA blij met regionale aanpak werkloosheid

door Rajesh Ramnewash op 11 september 2013

De PvdA is verheugd dat Den Haag op verzoek van de fractie aan de slag is gegaan om via regionale plannen de werkloosheid te bestrijden. De PvdA-raadsleden Rajesh Ramnewash en Abderrahim Kajouane hadden het college onlangs gevraagd de mogelijkheden voor een dergelijke aanpak te onderzoeken.

lees verder »

Den Haag verdient het schoonste strand

door Rajesh Ramnewash op 28 augustus 2013

De PvdA wil dat in 2014 de Haagse stranden de schoonste van Nederland zijn. PvdA-woordvoerder Rajesh Ramnewash: “Den Haag heeft zulke prachtige stranden, maar al die rommel is mij een doorn in het oog. Op zondag 1 september gaat de Haagse PvdA alvast aan de slag om te zorgen dat Den Haag het schoonste strand

lees verder »

Voortgang Huishoudelijk Afvalplan: Op naar een schoner en duurzamer Den Haag

door Rajesh Ramnewash op 18 juli 2013

In de commissie werd deze week gesproken over de voortgang van het Huishoudelijk Afvalplan (HAP). De eerste positieve resultaten zijn al zichtbaar in de stad. Zo neemt de gescheiden afvalinzameling toe en doet de gemeente meer met hergebruik. De HAP leidt tot een verduurzaming van de inzameling van het huishoudelijk afval. Met name met de

lees verder »

Gratis WiFi in Den Haag

door Rajesh Ramnewash op 25 april 2013

Op initiatief van de PvdA start de gemeente binnenkort een proef met gratis WiFi in Den Haag Zuidwest, Schilderswijk, Stationsbuurt en Transvaal. De gemeente heeft hierover afspraken gemaakt met telecombedrijf Ziggo. Raadslid Rajesh Ramnewash: “Gratis internet is juist in deze wijken van levensbelang. Jong en oud hebben zo een vrijwel oneindige toegang tot informatie. Gratis

lees verder »

De PvdA deelt blijdschap medewerkers van het Haags veegbedrijf

door Rajesh Ramnewash op 17 april 2013

De PvdA is verheugd dat het Haags veegbedrijf onderdeel van de gemeente blijft. De PvdA-fractie voelde niets voor het plan om het schoonhouden van de straten in de stad uit te besteden. PvdA-woordvoerder Rajesh Ramnewash: “Wij zijn trots op deze harde werkers! Ze horen bij de gemeente.” Voor Hagenaars is zwerfvuil inmiddels ergernis nr. 1.

lees verder »

PvdA boos: chaos in het openbaar vervoer

door Rajesh Ramnewash op 15 januari 2013

De gemeenteraadsfractie van de PvdA Den Haag heeft bezorgd de gebeurtenissen omtrent de HTM tijdens de vele sneeuwval van dinsdag gadegeslagen. PvdA-fractielid Rajesh Ramnewash: “Tijdens hevige sneeuwval zijn mensen massaal afhankelijk van het openbaar vervoer. De HTM wist dat slecht weer voorspeld was. Ze hadden beter voorbereid moeten zijn.” Tijdens de ochtendspits stonden de perrons

lees verder »

Leerlingen Schilderswijk overhandigen wethouder Norder hun wensen en dromen

door Rajesh Ramnewash op 8 januari 2013

Vandaag hebben leerlingen van groep 6 en 7 van de Van Ostadeschool in de Haagse Schilderswijk samen met mij het verslag aangeboden van de Schilderswijkconferentie aan PvdA-wethouder Norder (krachtwijken). Dit gebeurde officieel in de raadzaal van de gemeenteraad van Den Haag. Wethouder Marnix Norder reageerde enthousiast op de plannen van de leerlingen: “Nadat we op de

lees verder »

Den Haag gaat stageplekken afdwingen bij aanbestedingen

door Rajesh Ramnewash op 13 december 2012

De PvdA heeft een succesvol pleidooi gehouden voor meer stageplekken in Den Haag. Bij een aanbesteding zoals de investering van 80 miljoen in Den Haag Zuidwest alsmede bij het WK hockey in 2014 zal gebruik worden gemaakt van “social return”. De gemeente zal daarbij het aantal stage- en leerwerkplekken monitoren en daarover rapporteren. Dat gebeurt

lees verder »

Hema voor de Schilderswijk

door Rajesh Ramnewash op 26 november 2012

Schilderswijkers willen een gevarieerder winkelaanbod, zoals een Hema, Kruidvat en Albert Heijn. Dat is een van de verrassende wensen die afgelopen zaterdag werden geuit in het afgeladen theater Culturalis dat het decor vormde voor een succesvolle Schilderswijkconferentie. Aanleiding voor de conferentie is de 11 miljoen die de gemeente uittrekt om de Schilderswijk een extra zetje

lees verder »

Haagse winkelstraten verdienen facelift

door Rajesh Ramnewash op 26 november 2012

Als visitekaartje en de spil van de buurt verdienen Haagse winkelstraten een facelift volgens de PvdA. Daarom diende de fractie een motie in voor meer maatwerk bij aanleg en beheer van Haagse winkelstraten. PvdA-woordvoerder Rajesh Ramnewash diende de motie in samen met de VVD, CDA en D66. Ramnewash: “De gemeente gaat samen met de Haagse

lees verder »

PvdA blij met extra geld voor FunX

door Rajesh Ramnewash op 9 november 2012

De PvdA is blij met het extra geld dat gisteren bij de begroting is vrijgemaakt voor de Haagse editie van FunX. Een ruime meerderheid van de raad steunde het amendement van de PvdA en haar coalitiepartners om dit te bereiken. Het zou doodzonde zijn als de Haagse programmering van FunX zou ophouden te bestaan. Ze

lees verder »

Diversiteit in besturen: revolutie of geleidelijkheid?

door Rajesh Ramnewash op 7 mei 2012

Bron: Waterkant.net, 2 mei 2012 De weg van de revolutie, of de weg van de geleidelijkheid? De Haagse wethouder Marnix Norder (PvdA, integratie) kiest liever voor het laatste, als het om diversiteit binnen Haagse besturen van maatschappelijke organisaties gaat. Zijn partijgenoot gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash kiest voor de snelle omwenteling, omdat hij de discussie over meer

lees verder »

Winst maken met afval

door Rajesh Ramnewash op 26 oktober 2011

Geld verdienen met het gescheiden aanleveren van afval. De PvdA hield vandaag een pleidooi om hier in Den Haag een proef mee te starten. PvdA-er Ramnewash: “Een win-winsituatie voor de gemeente, voor de bewoners en voor het milieu.” PvdA-woordvoerder Leefbaarheid Rajesh Ramnewash pleitte voor deze proef tijdens de commissiebehandeling van de begroting. “In Pijnacker-Nootdorp loopt

lees verder »

Verschillend verleden, een toekomst

door Rajesh Ramnewash op 31 maart 2011
Foto Martine Sprengers

De ambitie integreren in een generatie spreekt de PvdA zeer aan. Deze nota geeft blijk van een duidelijke visie op het integratiebeleid van onze stad. Een stad waar iedereen meetelt en wordt verwacht zijn bijdrage te leveren aan de samenleving. Actuele problemen die Haagse burgers ervaren worden niet uit de weg gegaan maar er worden

lees verder »