Door op 17 november 2016

Raad steunt PvdA-voorstellen om topinkomensbeleid te blijven voeren

Den Haag blijft topinkomensbeleid voeren. De Raad van State verbood het gemeenten recent om te korten op subsidies aan instellingen die topsalarissen betalen aan hun bestuurders. In april bleek nog dat 93 Haagse bestuurders van zorginstellingen, woningcorporaties en onderwijsinstellingen meer verdienen dan een ministerssalaris. Daarom deed de PvdA in de gemeenteraad twee voorstellen om topinkomens te blijven beperken binnen de juridische mogelijkheden die er nog wel zijn.

PvdA raadslid Abderrahim Kajouane: “De gemeente moet met het aannemen van ons amendement subsidies aan instellingen heroverwegen als de bestuurders vasthouden aan een topsalaris. Dit publieke geld wordt immers niet besteed aan waar het voor bedoeld is: goede woningen, goede zorg en goed onderwijs. Van organisaties die vasthouden aan topsalarissen zou de gemeente zich moeten afvragen of ze met deze organisaties nog wel zaken willen doen.”

Daarnaast stelden de sociaaldemocraten net als in Rotterdam voor om bij aanbestedingen overeen te komen geen topsalarissen te betalen. Kajouane: “We spreken straks af dat partijen die bijvoorbeeld zorg willen leveren in opdracht van de gemeente, geen topsalarissen betalen. Dan wordt het geld besteed aan zorg, niet aan topsalarissen.”

Waar ben je naar op zoek?