30 september 2017, om 20:30

Water- en vuurloop: loop voor #1DenHaag

Den Haag kent duizenden inwoners met de meest uiteenlopende geschiedenis en wortels. We zijn allemaal verbonden door onze stad. Samen zijn we we allemaal #1DenHaag. Om deze verbinding te vieren lopen we op zaterdag 30 september van de water- naar de vuurtoren. Onderweg luisteren we naar boeiende verhalen van mensen met verschillende afkomsten die vertellen over hun geschiedenis.

De wandeling begint aan de voet van de Dunea watertoren en eindigt bij de Scheveningse vuurtoren. Vanuit de watertoren lopen we door de duinen naar de Luchtwachttoren aan het Zwarte Pad waar we voor het eerst worden toegesproken, in dit geval door onze wethouder Rabin Baldewsingh. Op het strand luisteren we op een aantal plaatsen naar verhalen van mensen met roots in Turkije, Marokko en Eritrea. De tocht wordt door lijsttrekker Martijn Balster bij de vuurtoren afgesloten. Dat zal tussen 20:30 en 21:00 uur zijn.

Wanneer: Zaterdag 30 September 2017, 18:30 uur – 20:30 uur

Waar:   Van Pompstationsweg 353, 2597 JV Den Haag naar Vuurtorenweg 12, 2583 XM Den Haag

Aanmelden is zeer gewenst, en kan bij Ab Waasdorp: ja.waasdorp@ziggo.nl / 06 502 907 93

Bereikbaarheid

De tocht is zo vormgegeven dat je ook als je wat minder goed ter been bent mee kan doen. In plaats van over het strand loop je dan over de boulevard. De sprekers zijn alle te bereiken over op het strand geplaatste verhardingen.

Je kan er ook voor kiezen bij het Zwarte Pad te beginnen. We zullen daar  rond 19:00 uur arriveren.

De finish (de vuurtoren) ligt een stuk van het startpunt vandaan. Wij zorgen voor een pendeldienst van het eindpunt naar het beginpunt. 

OV:  buslijn 23 stopt op de Van Alkemadelaan ter hoogte van de Maurits de Brauwweg. Vandaaruit is het een kwartiertje lopen naar het startpunt.  Vanuit het eindpunt, de vuurtoren, is tramlijn 11 behoorlijk dichtbij.