Door op 17 juli 2013

1 miljoen euro voor stimuleringsfonds the Hague Security Delta

De gemeente Den Haag heeft een stimuleringsfonds opgericht, dat is bedoeld om de samenwerking en verdere groei van het veiligheidscluster in de Haagse regio en uiteindelijk in heel Nederland te stimuleren. In dit fonds is 1 miljoen euro beschikbaar om publiekprivate innovaties mogelijk te maken. Alleen al in de regio Den Haag werken honderden bedrijven en instellingen samen onder de vlag van The Hague Security Delta (HSD).

Wethouder Henk Kool (Economie) :‘”Dit is een mooie stap naar een nóg sterkere veiligheidssector. Nieuwe en geavanceerde ideeën uit de markt krijgen dankzij dit fonds in de beginfase van het innovatieproces al een kans. En daardoor kunnen meer bedrijven zich beter ontwikkelen, waardoor de gehele sector sterker wordt.”

The Hague Security Delta bestaat uit een groeiend netwerk van bedrijven, kennisinstituten en overheden, die gezamenlijk een internationaal gerenommeerd en innovatief veiligheidscluster willen ontwikkelen. De sector realiseert een totale omzet van 1,5 miljard en levert 10.000 arbeidsplaatsen op. Dat moet op den duur verdrievoudigen. De bedrijven en instellingen in HSD houden zich op verschillende manieren met veiligheid bezig: forensisch onderzoek, cyber security, nationale- en stedelijke veiligheid.

Om de sector verder te stimuleren is door de Haagse gemeenteraad en het Europese subsidieprogramma Kansen voor West 1 miljoen euro beschikbaar gesteld. Per project is er een maximale financiering van 200.000 euro.

Bedrijven en/of instellingen die een beroep willen doen op het HSD-stimuleringsfonds kunnen hun aanvraag tot uiterlijk 30 september 2013 indienen.

Kijk voor meer informatie op www.thehaguesecuritydelta.com

Bron: Denhaag.nl