Door op 21 november 2013

Afvalinzameling jaagt zzp’ers op kosten

De PvdA maakt zich zorgen over het grote aantal zzp’ers dat hard wordt getroffen door de crisis. Sommige regels van de gemeente maken het zzp’ers niet makkelijker. Ondernemers zijn verplicht in Den Haag zelf de afvalinzameling te regelen. De PvdA vraagt zich af of dit niet een onnodig hoge kostenpost voor zzp’ers geeft.

PvdA-raadslid Rajesh Ramnewash: “Startende kleine ondernemers hebben het al moeilijk genoeg. Het is toch van de gekke dat een zpp’er die een halve vuilniszak afval per week produceert een geheel eigen afvalcontract moet afsluiten? Op zijn minst zou de gemeente moeten bevorderen dat kleine ondernemers gezamenlijk het afval op kunnen laten halen.”

De PvdA ziet veel voordelen als ondernemers gezamenlijk contracten met afvalinzamelaars af sluiten. Dit leidt tot minder verkeersbewegingen, minder overlast, het is beter voor het milieu en het mooiste is het is goedkoper voor de ondernemers.

PvdA-raadslid Bas Sepers: “Verborgen armoede onder zzp’ers is een onderschat probleem. Het is van groot belang dat wij inzichtelijk krijgen hoeveel zzp’ers in Den Haag onder de armoedegrens leven, zodat wij passende maatregelen kunnen nemen. Zzp’ers en het MKB zijn, namelijk de motor van onze lokale economie.”