Door op 17 augustus 2017

Anna Paulowna al maanden zonder handen: snel restauratie nodig

Het standbeeld van Anna Paulowna op het gelijknamige plein, dat tijdens de jaarwisseling werd beschadigd, wacht nog altijd op restauratie. Dat blijkt uit een artikel uit het AD van 14 augustus. Acht maanden geleden werden de handen van het beeld met vuurwerk eraf geblazen. Die handen zijn nu in bezit van de gemeente, nadat een ondernemer aan het plein ze een tijd heeft bewaard.

Volgens het AD wordt er gesteggeld over wie verantwoordelijk is voor het onderhoud van het beeld. Het beeld is in 1999 geplaatst met steun van diverse partijen en de Vereniging Mesdagkwartier, en staat op een stuk grond waarvan de gemeente erfpachter is.

Voor de zomer dienden we het initiatiefvoorstel ‘Die vrouw verdient een standbeeld’ in, vanwege het schrijnende tekort aan standbeelden van vrouwen in de stad. Voor de standbeelden die er wél staan, moet natuurlijk goed worden gezorgd. Daarom hebben we aan het college gevraagd of ze al weten wie verantwoordelijk is voor het beeld en of bij blijvende onduidelijkheid de gemeente voor de restauratie kan zorgen.

Lees hier de schriftelijke vragen.