Door Martijn Balster op 30 maart 2015

Behandel aangiftes van discriminatie

De PvdA in de Haagse gemeenteraad maakt zich zorgen over het lage aantal behandelingen van aangiftes over discriminatie. Uit onderzoek van het Openbaar Ministerie blijkt dat het aantal aangiftes van discriminatie toeneemt, maar dat het percentage van in behandeling genomen zaken een dieptepunt heeft bereikt. “Gediscrimineerd worden snijdt door de ziel van mensen en is dus een hele heftige ervaring. Als in de Haagse regio sprake is van een vergelijkbaar beeld, dan zal ook hier veel meer gedaan moeten worden om discriminatie ook daadwerkelijk te vervolgen.”, stelt PvdA-fractievoorzitter Martijn Balster.

De PvdA wil dat het percentage zaken dat daadwerkelijk in behandeling wordt genomen sterk zal toenemen. Balster: “Het college heeft zich tot doel gesteld discriminatie veel harder en consequenter te gaan aanpakken. Daar hoort bij dat er ook daadwerkelijk iets gebeurt met de aangiftes.”

U vindt de schriftelijke vragen hier.

Martijn Balster

Martijn Balster

Martijn Balster is de fractievoorzitter van de Haagse PvdA en lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. “Is onze mooie stad van ons allemaal? Daarover gaan de verkiezingen van 21 maart. Ik wil me er als lijsttrekker van de Haagse PvdA hard voor maken dat iedereen zich thuis voelt in onze mooie stad. Daarom

Meer over Martijn Balster