5 maart 2015

CPC voor de hele stad; korting met Ooievaarspas in 2016

De PvdA in de Haagse gemeenteraad wil dat iedereen in Den Haag kan meedoen met de City Pier City-loop. Op dit moment kost de 10 kilometer minimaal 16 euro en de halve marathon zelfs minimaal 21 euro. PvdA-raadsleden Bülent Aydin en Rajesh Ramnewash stellen voor dat mensen met een Ooievaarspas met een flinke korting kunnen deelnemen aan het sportevenement.

Bülent Aydin, raadslid PvdA Den Haag: “Door die hoge prijzen wordt een heel groot deel van Den Haag uitgesloten van het sportevenement. Dat vind ik echt teleurstellend. Iedereen moet deel kunnen nemen aan een evenement dat zo’n grote rol speelt in onze stad. Voor minima is 21 euro ongelooflijk veel geld. We moeten uitsluiting voorkomen. Ik wil niet dat het ene klasgenootje gaat rennen en de ander niet mee kan omdat het zo veel geld kost. Daarom vragen we de gemeente om afspraken te maken voor 2016 over een flinke korting met de Ooievaarspas, de pas voor mensen die wat minder te besteden te hebben. De gemeente is immers sponsor van de City Pier City. Een evenement dat er voor iederéén in de stad moet zijn”.

De PvdA wil dat op alle verschillende manieren sportdeelname in de stad wordt vergroot. Dat houdt ‘de stad gezond’. Zeker in wijken als Moerwijk, Schilderswijk, Laak en Den Haag Zuid-West is de sportdeelname heel erg laag. “Als je hardlopen leuk vindt wil je ook wel eens een groot evenement rennen. Dat kan voor veel mensen nu niet door de hoge deelnameprijzen. Wij willen een CPC voor iedereen. Sport voor iedereen”, stelt PvdA-raadslid Rajesh Ramnewash.