De Haagse PvdA in de raad 2018-2019

27 juni 2019

We beginnen pas, we beginnen nu pas echt!

De nieuwe PvdA-fractie in de Haagse gemeenteraad is nu ruim een jaar vol energie aan de slag. Dat doen we vanuit de oppositie in de raad, maar vooral in en mét de stad. Onze raadsleden Martijn, Mikal en Janneke en onze fractievertegenwoordigers Andrea en Samir werken dag in dag uit voor een Den Haag voor iedereen. Samen met onze vrijwilligers, in álle Haagse wijken.

Er is enorm veel om voor te knokken in ons mooie Den Haag. De Dijk zong al: “We beginnen pas. We beginnen nu pas echt”. In deze verantwoording zetten we onze wapenfeiten van ons eerste jaar op een rij. Soms boeken we resultaten. Soms moeten we het hebben van de lange adem vanuit onze oppositierol, omdat we echt andere idealen hebben dan het stadsbestuur. Altijd is ons vizier gericht op een ongedeelde stad. Waarin iedereen zich thuis voelt en voor iedereen een mooie toekomst is.

Den Haag kan zoveel eerlijker. Neem de lange wachttijd voor een betaalbaar huis en de snel stijgende huren, waar veel te weinig aan wordt gedaan. Denk aan de grote bezuinigingen op het welzijnswerk, waardoor mensen hun steun in de rug dreigen kwijt te raken. Of aan de verduurzaming van de stad, waarvoor we de rekening eerlijk willen delen. We zetten ons met eigen plannen en ideeën in voor Den Haag, waar iedereen zeker kan zijn van een fijn huis, goede zorg en een duurzame toekomst. Dat doen we graag in gesprek met jou. Want zo gaan we het liefst te werk: op de fiets, eropaf!

Bekijk hier de volledige verantwoording met onze wapenfeiten van het afgelopen jaar!