Door Martijn Balster op 3 maart 2014

Drie permanente kiosken in en rond de Grote Marktstraat

De PvdA wil drie vaste kiosken in en rond de Grote Marktstraat en Voldersgracht. “Het is tijd  voor een permanente oplossing, passend bij het straatbeeld”, aldus PvdA kandidaat-raadslid Martijn Balster en PvdA-raadslid Jos de Jong.

Nieuw ontwerp
Er wordt fors geïnvesteerd in de binnenstad met de Grote Marktstraat als de centrale winkelstraat van Den Haag. De PvdA zou het jammer vinden als de verkoop van bloemen en stroopwafels niet meer zou kunnen in de binnenstad. Daarom wil de PvdA vaste kiosken, die passen in het straatbeeld.  

Balster: “Investeren in verlichting en de bestrating alleen is niet genoeg, ook de kleine bedrijvigheid moet een kans krijgen in een Grote Marktstraat die helemaal af is.”

De architect van de  herinrichting van de Grote Marktstraat moet een ontwerp maken passend in het grotere geheel. “Bij de herinrichting van de  boulevard is deze aanpak al succesvol geweest”,  aldus de Jong. Zo zou gedacht kunnen worden aan een  kiosk gekoppeld aan de  nieuwe fietsenstalling achter de Bijenkorf.          

PvdA-raadslid Jos de Jong: “Hoeveel mensen kopen niet hun bloemen of stroopwafels in de Grote Marktstraat? Doodzonde als die levendigheid verdwijnt.”

 

Martijn Balster

Martijn Balster

Martijn Balster is de fractievoorzitter van de Haagse PvdA en lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. “Is onze mooie stad van ons allemaal? Daarover gaan de verkiezingen van 21 maart. Ik wil me er als lijsttrekker van de Haagse PvdA hard voor maken dat iedereen zich thuis voelt in onze mooie stad. Daarom

Meer over Martijn Balster