Door op 9 september 2014

Extraatje voor arme Haagse ouderen

De PvdA Den Haag wil dat arme oudere Hagenaars een financieel extraatje krijgen. In 2014 kregen Hagenaars met een zeer laaginkomen een klein extraatje van het Rijk om er voor te zorgen dat ze minder hard worden getroffen door de bezuinigingen. PvdA-raadslid Bülent Aydin: “De allerarmste ouderen in Den Haag verdienen het om extra in hun koopkracht gecompenseerd te worden. Arme ouderen zijn een zeer kwetsbare groep die we moeten ondersteunen, zodat ze er niet nog verder op achteruit gaan. Zeker met de dure maanden met de feestdagen in zicht is een klein extraatje voor veel ouderen zeer welkom.”

“De gemeente Den Haag staat er financieel goed voor. Het zou dus zeker mogelijk moeten zijn om voor de armste ouderen een paar miljoen te vinden. Wij willen graag snel een besluit van het college zodat deze groep nog dit jaar nog het geld op hun rekening kan krijgen. Daarom heb ik ook vragen aan het college gesteld wat de mogelijkheden hiertoe zijn”, aldus Aydin.

Op grond van artikel 38 van het Reglement van Orde, stellen wij het college de volgende vragen:

  1. Welke mogelijkheden ziet het college om de armste ouderen in Den Haag extra in hun koopkracht te compenseren?
  2. Is het college bereid om ouderen die het financieel moeilijk hebben een financieel extraatje te geven?
  3. Is het mogelijk nog dit jaar voor de feestdagen een financieel extraatje op de rekening van arme ouderen bij te schrijven?

Bülent Aydin
PvdA