Geef de gemeente een gezicht met een persoonlijk contactpersoon

22 november 2017

Vandaag in de commissie samenleving pleit ik voor een persoonlijkere aanpak in de dienstverlening van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ik wil dat mensen één contactpersoon krijgen, zo krijgt de gemeente een gezicht.

De gemeente is de afgelopen jaren de goede weg in geslagen, maar de ambitie mag wel wat hoger. Het grote pijnpunt bij de gemeente is de klanttevredenheid. Mensen die een bijstandsaanvraag doen moeten hun verhaal vaak meerdere malen vertellen aan verschillende mensen. Ze kunnen medewerkers niet terugbellen. Als je al wordt terug gebeld, gebeurt het met een anoniem nummer. Daarom pleit ik ervoor dat iedereen die een bijstandsaanvraag doet bij de gemeente, of een verandering door moet geven, één persoonlijk contactpersoon krijgt. Iemand die je problemen kent en weet waar je in het verleden tegenaan liep. Het betreft vaak kwetsbare personen, het zou toch mooi zijn als de gemeente voor hen een vriendelijk en behulpzaam gezicht krijgt?

Het is goed om te zien dat het College van de regels af durft te wijken om beter maatwerk te kunnen leveren. Al die regels en systemen van de gemeente horen maar één doel te hebben: de Hagenaars helpen die het nodig hebben. Als dat beter lukt door af te wijken van de regels: graag. Daarnaast ben ik erg blij met het extra opgerichte team voor minder zelfredzame burgers. Ik hoop wel dat zij ook een persoonlijk contactpersoon krijgen.

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws van de PvdA Den Haag rechtstreeks in je mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.