Gezocht: beleidsmedewerker Politiek & Pers

10 februari 2021

Ben jij een politiek dier en nieuwsjunkie? Een natuurtalent in het bereiken en te woord staan van verschillende media? Niet vies van wat leeswerk, maar weet je na 5 minuten waar het om gaat? Initiatiefrijk, enthousiast en creatief? Iemand die niet tegen onrechtvaardigheid kan?

Dan is de Haagse gemeenteraadsfractie van de PvdA op zoek naar jou. Wij zoeken een beleidsmedewerker Politiek & Pers (x/v/m) voor 32 uur per week. Tevens ben je coördinator binnen het team van fractiemedewerkers en het eerste aanspreekpunt van de fractie op het stadhuis.

Wat doe je?

Je werkt inhoudelijk, strategisch en communicatief mee aan de te voeren politieke agenda. Zowel aan de hand van de actuele raadsagenda als aan de hand van onze focusonderwerpen. Als geboren netwerker leg je contact met bewoners en organisaties in de stad.

Je bedenkt en voert in nauw overleg met de gemeenteraadsleden en beleidsmedewerker de persstrategie uit. Je vervult een voortrekkersrol rond de fractie en bent in staat hier enthousiaste partijleden (vrijwilligers) bij te betrekken.

Je schrijft raadsvragen, persberichten en moties. Je onderhoudt contacten met diverse lokale en landelijke media maar ook met ambtenaren, adviseurs en externe deskundigen.

Wat we zoeken:

  • Hbo- of wo denkniveau,
  • Een vlotte pen, snel kunnen vertalen van politieke ontwikkelingen en plannen naar de stad
  • In staat op snel een netwerk op te bouwen en te onderhouden metde pers en mensen en organisaties in de stad
  • Affiniteit met het PvdA gedachtegoed
  • Ervaring met het schrijven van persberichten, persvoorlichting, woordvoering en politieke campagnes
  • Inzicht in (maatschappelijke) ontwikkelingen en politieke verhoudingen, je bent flexibel, bereikbaar en zelfstandig. Je bent een goede timemanager.
  • Je bent in staat om een coördinerende rol te spelen binnen het team van fractiemedewerkers.
  • Worteling in Den Haag is een pre.

Wij bieden:

Een jonge, dynamische fractie om voor te werken. Een vereniging met veel politiek talent en denkkracht en de nodige helpende handen. Een vaste werkplek met de noodzakelijke faciliteiten, twee fantastische collega’s en goede arbeidsvoorwaarden.

Het gaat om een aanstelling voor een jaar, met – bij goed functioneren – uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Salarisindicatie: op basis van ervaring, bij een fulltime-aanstelling (35 uur) schaal 7 of 8 volgens de CAO PvdA en Neveninstellingen, op basis van het aantal jaren ervaring. Bij voorkeur begin je per 15 maart 2021, maar in overleg kan dit later. Werkdagen kunnen in overleg worden bepaald.

Solliciteren?

Stuur een motivatie en CV naar pvda@denhaag.nl. Richt je motivatie aan Mikal Tseggai. Reageren kan tot maandag 22 februari, 13:00 uur. Heb je vragen over de vacature? Mail dan naar fractievoorzitter Mikal Tseggai via mikal.tseggai@denhaag.nl. De gesprekken vinden plaats op 25 en 26 februari.