Door op 1 juni 2016

Haagse evenementen op 28 mei: drukte, gezelligheid en positiviteit

Op zaterdag 28 mei was onze afdeling aanwezig bij vier evenementen in Den Haag.  Het zomerfestival in de Weimarstraat, het Escampfestival, de demonstratie tegen TTIP en het wijkfeest van Laakcentraal werden bezocht.

In de Weimarstraat was er bij ons kraampje veel aandacht voor rode ballonnen en de posters met wensen van de buurtbewoners.  Ook het blikgooien deed het bij de kinderen erg goed. Tussen 10 en 16uur was wijkteam ReVa veel gesprekken aan het voeren, ballonnen aan het uitdelen en aan het inventariseren wat er speelt in de wijk. Ondersteund door zon, muziek en lekker eten was deze middag een groot succes.

In Escamp was het ook zonnig en gezellig druk. Er waren een hoop activiteiten voor kinderen en veel informatie over sport, veiligheid, participatie, taal, zorg en jeugdzorg voor jongeren en ouderen. Sportverenigingen waren aanwezig met demonstraties en natuurlijk was er ook een groot podium met muziek. Onder andere fractievoorzitter Martijn Balster en fractievertegenwoordiger Marije Talstra waren aanwezig en noemde het festival ‘sfeervol en belangrijk.’

Afgelopen zaterdag was er, net als in andere steden, een demonstratie tegen TTIP. Veel mensen maken zich zorgen over TTIP staat voor het Transatlantic Trade and Investment Partnership, oftewel het Trans Atlantisch Vrijhandels en Investeringsverdrag. TTIP zit nogal ingewikkeld in elkaar. Arjen Lubach, een tegenstander van dit verdrag, besteedde in zijn programma er een aantal keer aandacht aan. In dit filmpje licht hij TTIP toe: Voorzitter Paulien was aanwezig en vond het een fijne demonstratie met een goede sfeer.

Het PvdA wijkteam Laak was aanwezig bij het wijkfeest Laak Centraal. Elk jaar zijn we er bij. Dit jaar was het weer perfect en dat was te zien aan de opkomst. Met verschillende kraampjes, een springkussen, professioneel schmink, gezellige muziek een festival als vanouds. Met de Laakrun werd weer geld ingezameld voor de voedselbank. Verrassende aanwezige was onze voormalig wijkteam-aanvoerder Renee van Wirdum na een tijd ziekbed. Het gaat haar langzaam beter. Onze rozen vielen in goede smaak. Binnenkort organiseert de bewonersorganisatie een politiek debat. Daar zullen we zeker bij zijn!

Den Haag bezoekt veel evenementen in de stad. Mensen die graag mee willen naar een evenement zijn meer dan welkom. Houd de site, Facebook of nieuwsbrief in de gaten of neem contact op met het bestuur: bestuurpvdadenhaag@gmail.com