Haagse PvdA positief over corona herstelplan: “Zo komen we eerlijk en sociaal uit de crisis”

29 oktober 2020

De Haagse PvdA heeft positief gereageerd op het sociaaleconomisch herstelplan dat vandaag door het college is gepresenteerd. Met een buffer van 133 miljoen euro en een omvangrijk herstelplan, worden volgens de partij de juiste stappen gezet om Den Haag sterk door de crisis te krijgen. Fractievoorzitter Mikal Tseggai: “Met dit herstelplan gaan we op een eerlijke en sociale manier uit de coronacrisis komen.  Juist door nu flink te investeren, de economie draaiende te houden en kwetsbare bewoners te beschermen, komen we deze moeilijke tijden samen en solidair door.”

Tseggai is vooral blij met de extra aandacht voor kwetsbare bewoners. “Juist kwetsbare stadsgenoten hebben het tijdens de coronacrisis extra lastig. Daarom is het belangrijk dat er oog is voor bijvoorbeeld eenzame bewoners, jongeren of mensen in armoede. Zij verdienen alle steun en krijgen dit ook. Bijvoorbeeld door de schuldhulpverlening te versterken en verbindende bewonersinitiatieven te ondersteunen.” Ook is Tseggai enthousiast over de onderwijsplannen. “Tijdens de coronacrisis lopen onderwijsachterstanden enorm op. Dat is ontzettend zorgelijk, want elk kind heeft recht op goed en voldoende onderwijs. Ik ben dan ook erg blij dat er een extra impuls komt om deze achterstanden aan te pakken en kinderen in kwetsbare posities meer ondersteuning te bieden.”

Tijdens de coronacrisis moet de Haagse economie draaiende worden gehouden en bewoners aan het werk blijven. De Haagse PvdA is blij dat hier de schouders onder worden gezet door in te zetten op omscholing en bijscholing. “Door mensen bij te scholen en te begeleiden naar werk in kansrijke sectoren, zorgen we ervoor dat de werkeloosheid in toom wordt gehouden en mensen aan de slag blijven. En het is helemaal mooi dat er hierbij extra aandacht is voor jeugdwerkeloosheid en mensen met een arbeidsbeperking.” Tenslotte is Tseggai ook tevreden dat er stevig wordt door gebouwd aan duurzame en betaalbare woningen. “Dat is niet alleen hoognodig om de woningnood te bestrijden, maar het creëert ook belangrijke banen.”​