Haagse PvdA wil dat deelname aan CPC Loop voor iedereen mogelijk wordt

12 februari 2021

Als het aan de Haagse PvdA ligt, dan wordt het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan de CPC Loop. Ook voor bewoners van Den Haag met een kleine beurs en die zich daardoor de hoge deelnameprijs niet kunnen veroorloven. Daarom pleiten de sociaaldemocraten voor een mogelijkheid om de deelnemersbijdrage van Ooievaarspashouders die willen mee rennen, te vergoeden. “De CPC Loop is misschien wel het mooiste en meest succesvolle sportevenement van Den Haag. Daarom moet elke Hagenaar ook de mogelijkheid hebben om deel te nemen, waar je ook woont of wat de grootte van je portemonnee ook is,” stelt fractievertegenwoordiger Samir Ahraui. “Helaas is dat voor veel bewoners door de hoge deelnameprijzen nog niet mogelijk. Niemand moet door hoge kosten worden ontmoedigd om te bewegen, dus wat mij betreft gaan we regelen dat Ooievaarspashouders ook kunnen deelnemen aan sportevenementen zoals de CPC Loop. Het kan niet zo zijn dat bewoners straks wel mogen toekijken aan de zijlijn, maar niet de kans krijgen mee te rennen.”

De Haagse PvdA pleit er al jaren voor om deelname aan de CPC Loop, die dit jaar door de coronamaatregelen naar september is verzet, via de Ooievaarspas laagdrempelig te maken voor alle bewoners van Den Haag. Voor Ahraui is het hoogtijd dat het nu ook echt gebeurt, zeker omdat dit dankzij de PvdA ook in het coalitieakkoord is afgesproken. “Nu de loop dit jaar is verzet naar september, moeten we de gelegenheid grijpen om het voor deze editie nog te regelen. Het zou geweldig zijn als we dan, zeker na zo’n moeilijke tijd, als één Den Haag en met iedereen die mee wil doen, door de stad kunnen rennen tijdens dit prachtige evenement.”

Ahraui maakt al langer werk om de sportdeelname in Den Haag te vergroten en bewoners in beweging te krijgen. Zeker voor bewoners die het minder breed hebben en in kwetsbare wijken wonen is de sportdeelname te laag. “De gemeente moet het daarom voor álle bewoners mogelijk maken om deel te nemen aan grote sportevenementen. Juist omdat de gemeente een belangrijke partner en sponsor is van zulke evenementen, moet het wat ons betreft standaard worden dat bewoners met een kleinere beurs kunnen meedoen,” sluit Ahraui af.