Haagse PvdA wil extra voorlichting en lespakketten rondom Internationale Vrouwendag

20 januari 2021

Stuur rondom Internationale Vrouwendag extra lespakketten over de gelijkheid tussen man en vrouw naar Haagse middelbare scholen. Dat is het voorstel dat de PvdA morgen tijdens de gemeenteraad zal doen. Juist deze dag is voor raadslid Mikal Tseggai een perfect moment om jongeren extra voorlichting te geven over bijvoorbeeld de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt en over de te grote loonkloof tussen mannen en vrouwen. Tseggai: “Het is onacceptabel dat meisjes en vrouwen op veel vlakken nog worden achtergesteld, bijvoorbeeld dat vrouwen structureel te weinig betaald krijgen en dat vier op de tien vrouwen te maken krijgt met zwangerschapsdiscriminatie. Het is enorm belangrijk dat we hun positie gaan verbeteren en ze gaan informeren over hun rechten op bijvoorbeeld de arbeidsmarkt. Jong geleerd is oud gedaan: dus begin er daarom vroeg mee op middelbare scholen.”

Daarom zal Tseggai een motie indienen om middelbare scholen extra lespakketten te sturen in het kader van Internationale Vrouwendag. Met deze lespakketten kunnen scholen voorlichting geven aan niet alleen meisjes, maar ook jongens. Hiermee wil de PvdA zorgen voor een volgende generatie die weerbaar en geïnformeerd is. “Internationale Vrouwendag is dé dag dat we aandacht geven aan de positie van meisjes en vrouwen en wat mij betreft een geweldige gelegenheid om samen met middelbare scholen daar de schouders extra onder te zetten.”

Daarnaast zal Tseggai een voorstel doen om met werkgevers in gesprek te gaan om bewustzijn te creëren over de achterstand van vrouwen op de arbeidsmarkt. Ook moet er voor hen een informatiepakket komen over wat zij kunnen doen om de positie te verbeteren. De huidige generatie werkgevers heeft namelijk nog genoeg te leren, volgens Tseggai.