Haal etappe van de Tour naar Den Haag

11 december 2018

Als het aan de Haagse PvdA ligt, wordt over een paar jaar een etappe van de Tour de France in Den Haag gestart. Hiervoor pleit fractievertegenwoordiger Samir Ahraui in reactie op het nieuws dat Rotterdam in 2023, 2024 of 2025 de proloog van de Tour wil binnenhalen en voor de tweede etappe nog een partnerstad zoekt. “Voor Den Haag zou het fantastisch zijn als zo’n evenement naar de stad komt,” stelt Ahraui. De PvdA heeft daarom schriftelijke vragen aan het stadsbestuur gesteld.

Volgens de PvdA levert het binnenhalen van een etappe heel wat voordelen op voor Den Haag. Zo kan de lokale economie enorm profiteren van zo’n evenement. “Maar,” zegt Ahraui, “ook is het geweldige promotie voor Den Haag, zet het Den Haag verder op de kaart als sportstad en kan het fietsen in de stad enorm stimuleren. Meer dan genoeg redenen om de etappe binnen te halen, zodat we over een paar jaar in onze stad hopelijk kunnen genieten van een prachtig sportevenement.”

De sportwethouder van Rotterdam heeft gezegd een partnerstad te zoeken in Zuid-Holland. Volgens de PvdA is Den Haag dan een uitgelezen en perfecte kandidaat. Ahraui: “Het Haagse stadsbestuur heeft eerder aangegeven een grote wielerronde naar de stad te willen halen, dus ik zou zeggen: grijp deze kans aan. Parijs is altijd nog ver weg, maar samen met Rotterdam kunnen we een geweldig begin van de Tour organiseren.”