HTM tram- en busbestuurders moeten zeker kunnen zijn van fatsoenlijk werk

Door Janneke Holman op 11 juli 2018

HTM tram- en busbestuurders met een flexcontract zijn twee jaar rechteloos, hebben problemen met het opnemen van vakantiedagen en krijgen minder uren als ze kritische vragen stellen. Daarover trekt de FNV vandaag aan de bel in het Algemeen Dagblad. Daarom wil de FNV dat de proefperiode voor tram- en busbestuurders wordt verkort van twee naar naar een half jaar, net als in Amsterdam en Rotterdam.

“Tram- en busbestuurders moeten gewoon zeker kunnen zijn van goed werk en naleving van de arbeidsvoorwaarden,” aldus PvdA-raadslid Janneke Holman. “Het stadsbestuur moet hier als grootste aandeelhouder in actie komen: de proefperiode naar een half jaar, en snel om tafel met FNV en HTM om ervoor te zorgen dat arbeidsvoorwaarden worden nageleefd.”

De PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur. 

Janneke Holman

Janneke Holman

Janneke Holman (1990) woont in het Regentessekwartier. Van daaruit ziet ze Den Haag als een fantastische stad. Ze ziet hoe de wijk bloeit, bewoners samen de buurt groener maken, gezamenlijk zonnepanelen op daken leggen en straatfeesten en festivals organiseren. Sinds 2018 is ze raadslid voor de PvdA Den Haag en woordvoerder op armoedebestrijding, buitenruimte, duurzaamheid

Meer over Janneke Holman