Hulde aan alle zorgmedewerkers en hulpverleners!

16 maart 2020

De huidige coronacrisis zorgt voor een ongekende situatie in Den Haag. Scholen zijn gesloten, kinderen moeten noodgedwongen thuis blijven, restaurants en kroegen zijn dicht en sportevenementen zijn afgelast. De gezellige, levendige en mooie stad Den Haag is stil komen te liggen. Stevige, maar noodzakelijke en verstandige maatregelen. Want het coronavirus raakt steeds meer van onze stadsgenoten en vormt een groot gevaar voor de gezondheid van vele, voornamelijk kwetsbare, bewoners. En dit gevaar moeten we koste wat kost bestrijden, ook al vraagt dat veel van ons allen.

Onze stad heeft fijnere tijden gekend. Maar tijdens deze crisis komt ook de beste kant van vele Hagenaren en Hagenezen naar boven. Want terwijl veel bewoners noodgedwongen thuiszitten, zijn er ontzettend veel verzorgers en hulpverleners die dag in dag uit keihard werken voor de gezondheid van de Haagse bewoners. Dat zijn de mannen en vrouwen die zieke bewoners, getroffen door het virus, te hulp schieten, die zorgen dat bezorgde ouderen ergens terecht kunnen en dat kinderen opgevangen kunnen worden als hun ouders moeten werken. Dat zijn de Hagenaren en Hagenezen die de strijd tegen het coronavirus voeren. Zij verdienen alle lof en dank.

Maar ook andere bewoners zetten zich in voor hun stadsgenoten. Neem Ben Lachhab, die honderdduizend maaltijden gaat invriezen om uit te delen aan kwetsbare ouderen. Of Naomi Barki van Vliet, die in Mariahoeve een netwerk opzet om bewoners aan elkaar te koppelen voor een helpende hand. Enorm indrukwekkende en inspirerende initiatieven, die laten zien dat onze stad zich niet zo makkelijk laat kisten. En het toont ook aan wat in deze angstige tijden zo belangrijk is: dat we elkaar helpen en naar elkaar omkijken.​

De gezondheid van de stad is alles wat nu telt. Daarom hulde voor al die mensen die knokken om onze stad hier doorheen te slepen. Inderdaad, Den Haag ligt stil. Maar door het harde werk van zoveel Hagenaren en Hagenezen gaat het hopelijk binnenkort weer bruisen. Daar kunnen we met z’n allen aan meehelpen, door ons aan de noodzakelijke regels te houden. Zorg goed voor jezelf en elkaar!

Mocht je met problemen zitten, ergens tegenaan lopen of een tip hebben? Laat het ons weten op [email protected]!

Waar ben je naar op zoek?