In het nieuws: Voedselarmoede Haagse krachtwijken schokt politiek

3 december 2018

Uit het onderzoek van de Haagse campus van de Universiteit Leiden blijkt dat maar liefst een kwart van de gezinnen in Haagse krachtwijken geen geld heeft voor goede voeding leidt tot geschrokken reacties in de gemeenteraad.

AD Haagsche Courant, 30 november 2018

Op welke wijze signaleert het college op dit moment voedselarmoede en hoe worden gezinnen ondersteund om hier uit te komen? Dat is een van de vele vragen waarmee Janneke Holman namens de PvdA het stadsbestuur tot actie maant. Ook wil Holman nader onderzoek om tot een betere, meer wijkgerichte aanpak van voedselarmoede te komen, in samenwerking bij voorkeur met het Haags welzijnswerk en de sociale wijkzorgteams.

Gevolg

De PvdA stelt deze en andere vragen naar aanleiding van het vandaag door AD Haagsche Courant gepubliceerde onderzoek. ,,Wij zijn daarvan bijzonder geschrokken’’, laat Holman weten. ,,Gevolg is dat gezinnen honger lijden of ongezond eten met tal van mogelijke gezondheidsproblemen tot gevolg. De Haagse PvdA vindt dat het college dit buitengewoon serieus moet nemen.’’