Door op 14 mei 2014

Investeringsimpuls groot succes

Investeren in de stad loont!

Op aandringen van de PvdA besloot de gemeente vorig jaar meer dan 20 miljoen extra in de Haagse wijken te investeren. Een jaar later kunnen we concluderen dat deze versnellingsimpuls een groot succes is.

In het totaal zijn 109 projecten uitgevoerd die de stad zichtbaar mooier en leefbaarder maken. Kwetsbare wijken hebben een extra impuls gekregen, er zijn meer kind- en gezinsvriendelijke plekken gecreëerd en er is hard gewerkt aan een grotere aantrekkelijkheid van de winkelgebieden.

Samen met bewoners en inzet van onze lokale ondernemers is de openbare ruimte verbeterd door aanpak van het groen, (sociale) veiligheid, sport- en spelfaciliteiten in de wijken, aanpak van pleinen en openstellen van schoolpleinen voor buurtkinderen. Daarnaast is er ook aandacht gegeven aan de inzet van winkelstraatmanagement om het ondernemersklimaat een impuls te geven en de bestaande winkelgebieden te versterken.

Neem het Goudenregenplein:

Oud         Nieuw
(Oud)                                                                (Nieuw)

Het is te veel om op te noemen wat er allemaal is aangepakt. Lees hier hoe uw buurt er op vooruit is gegaan: Rapportage versnellingsimpuls

Investeren maakt werk
Niet alleen is door de impuls Den Haag een stukje mooier, schoner en heler geworden ook de lokale economie heeft hiervan mee kunnen profiteren. Zo hebben ca. 95 bedrijven in Den Haag en directe omgeving profijt gehad van de plannen. Van schildersbedrijven, groenbedrijven, aannemingsbedrijven, tot leveranciers van speeltoestellen, hekwerken, stenen, stratenmakers en technische adviesbureaus. Investeren in de stad is een directe impuls in de locatie economie en werkgelegenheid. Daarnaast is door goede social return afspraken met de bedrijven 15% van het werk uitgevoerd door Hagenaars zonder baan. Zodat zij werkervaring op kunnen doen en mee kunnen.

Investeren in de stad loont, zeker!