Laat onderzoeksraad voor de veiligheid toedracht vuurzee Scheveningen onderzoeken

1 januari 2019

Laat onderzoeksraad voor de veiligheid toedracht vuurzee Scheveningen onderzoeken

De Haagse PvdA is zeer geschokt van de gigantische ravage die is ontstaan in Scheveningen als gevolg van het vreugdevuur. Fractieleider Martijn Balster: “Dit nooit weer. Wat een feest had moeten zijn, is een immense troep geworden. Er is nog zoveel onduidelijk. Maar een ding is zeker: dit is compleet uit de hand gelopen. Een vuurzee, een vuurtornado, schade aan huizen en auto’s. Een bende.”

Balster: “Er moet snel, gedegen onderzoek komen. Dit had nog veel erger kunnen aflopen. Stel je voor dat er naast deze gigantische materiële schade ook slachtoffers waren gevallen? Wat ons betreft gaat de onderzoeksraad voor de veiligheid de toedracht uitzoeken.”

De PvdA vraagt zich af hoe het mogelijk is dat de vuurstapels bijna 15 meter hoger konden worden dan is toegestaan. Balster: “Waarom is er niet gehandhaafd? En wat is er met de weersvoorspelling gedaan, toen duidelijk werd dat er harde wind zou opsteken? Dit vraagt om gedegen onderzoek, door een volstrekt onafhankelijke partij. En tot we meer duidelijkheid hebben, moeten we alles doen om de schade zo snel mogelijk te herstellen. En dit ook in goed overleg met iedereen die getroffen is.”