Martijn Blogt: Trots op het nieuwe coalitieakkoord!

13 december 2019

Paarse vrijdag! Ik naarstig zoeken in mijn kledingkast of ik iets paars heb. Tsja, sokken en wat details in een overhemd. Echt te laat begonnen. Dit in contrast met mijn vrouw die zich prepareert op een heuse Paarse Vrijdag Contest, op de middelbare school waar ze les geeft. Wat geweldig dat er zoveel aandacht wordt besteed aan Paarse Vrijdag, de dag waarop op kinderen en studenten op school laten zien oké te zijn met alle genders en seksuele oriëntaties.

Maar ondanks deze paarse vrijdag, was het toch vooral een rode week. We presenteerden maandag met GroenLinks, D66, CDA en VVD het coalitieakkoord Samen voor de Stad. Je leest er alles over in deze blog.

Coalitieakkoord: Samen voor de Stad

Maandag was het zover. Er kwam een eind aan wekenlange onderhandelingen. Nodig omdat het vorige stadsbestuur na de verdenking van twee wethouders van corruptie, niet kon aanblijven. Het stadsbestuur viel en er startten gesprekken. Geen gemakkelijke opdracht. Dat realiseerden we ons. Want zijn we in staat om het vertrouwen in de stad te herstellen? En zouden we in staat zijn voldoende in een akkoord te krijgen namens de Partij van de Arbeid?

We zijn de gesprekken aangegaan. En – hoewel het echt moeilijk was – week na week meer gaan geloven dat we tot een akkoord zouden kunnen komen dat de stad kan verbinden. Dat het vertrouwen terug kan brengen. En waarmee we echt wat kunnen bereiken voor mensen. Je leest hier terug welke resultaten we hebben geboekt in het akkoord. Ik wil ook in deze blog iedereen bedanken die ons heeft gesteund en geholpen bij de gesprekken die we voerden. Er is keihard gewerkt en wat kunnen we in onze partij bogen op veel betrokkenheid en deskundigheid. Echt geweldig!

50 miljoen voor betaalbaar wonen. Een harde aanpak van misstanden en beleid dat huurders en kopers boven beleggers en ontwikkelaars plaatst. Sociaal economisch beleid, gericht op werk, ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De STiP-banen – ons Haagse gesubsidieerd werk – veilig gesteld. De bezuinigingen op zorg en jongeren gehalveerd en de welzijnsbezuinigingen voor een groot deel teruggedraaid. Den Haag kan weer bouwen aan een eerlijke stad. En daar zijn we trots op. Lees hier meer, hier het hele akkoord, en de berichtgeving in Trouw, het AD en Omroep West.

Wethouder Wonen, Wijken en Welzijn

Heel eervol vind ik het. Om door de fractie en de partij te zijn voorgedragen als wethouder Wonen, Wijken en Welzijn. Met daarbij specifieke aandacht voor Zuidwest. Een echte PvdA-portefeuille, zeggen velen me trots. En dat vind ik ook. Ik heb er ongelooflijk veel zin in om voor de stad deze mooie rol te mogen vervullen en doe dat graag samen met jullie. Dus weet me te vinden.

Lees hier en hier meer!

Ledenvergadering PvdA: unanieme instemming coalitieakkoord

Een prachtige avond. Veel felicitaties al vooraf. Ontroerde partijleden. Maar zeker ook een boel kritische vragen. Afgelopen woensdag spraken we met onze partijleden over het coalitieakkoord onder leiding van Roos Vermeij. Het werd een historische avond, met een unanieme stemming tot besluit. De PvdA neemt vol overtuiging deel aan het nieuwe stadsbestuur. En nu aan de slag! 

Lees hier een verslag van de avond.

Bom in Duindorp

Heftige beelden. Vorige week ontplofte een vuurwerkbom onder een ME-bus, zo bleek uit beelden die gisteren naar buiten kwamen. Kan niet. Stevige reactie Remkes meer dan terecht: van hulpverleners blijf je af.

Leefbaarheidseffecten

Mikal debatteerde gisteravond over de Leefbaarheidseffectrapportage. Dit instrument dat door het wijkberaad in Bezuidenhout is ontwikkeld om bij nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen goed in beeld te hebben wat de gevolgen zijn voor groen, openbare ruimte, scholen, sport en andere voorzieningen. Wat ons betreft verdient dit uitbreiding. Want het is zeer zinvol om zo de participatie te versterken.

Vrijdagmiddagborrel: straks!

Heb je zin om nog wat door te praten over het bereikte coalitieakkoord? Over de aanstaande Brexit, Paarse vrijdag of wat dan ook? Gezellig met een drankje? Wees welkom, vanmiddag in het Proeflokaal het Gulle Gasthuys (Oude Molstraat 20b) om 17.00. Kijk hier voor meer informatie! 

Morgen om 10.00 hoor je me op Den Haag FM om terug te blikken op de afgelopen week en volgende week donderdag vindt het debat over het collegeakkoord plaats. Zin om te komen? Je bent van harte welkom.

Voor nu wens ik je een heel fijn weekend toe. Hopelijk wordt het weer wat beter 😉

Met rode groet,

Martijn