Martijn Blogt: We zijn er klaar voor!

8 oktober 2021

Gisteravond fietste ik langs een paar pleintjes met onze nieuwe straatcoaches. In verband met de corona-gevolgen, proberen zij jongeren die dreigen af te glijden, op het goede pad te houden. We stelden een paar maanden terug 14 nieuwe straatcoaches aan. Aan het Helena van Doeverenplantsoen en het Kaapseplein sprak ik met de coaches en agenten. Ze vertelden dat het verdraaid lastig is om oudere jeugd af te houden van het snelle geld, drugsgebruik of andere criminele activiteiten. Gelukkig zijn er ook veel jongeren die met een duw of stevige por weer de goede kant op gaan. Dat is enorm nodig. Dan ben ik trots dat we in ons Den Haag niemand opgeven, maar ook niet terugdeinzen om stevig te zijn. Deze jongens horen op school, sport, werk. Niet omdat het moet, maar omdat het hun perspectief voor de toekomst bepaalt.

Toekomstplannen

Het is waar het om draait, als het gaat om onze toekomstplannen. We verwoorden ze elke vier jaar in een boekwerkje. Ook nu weer: in ons prachtige nieuwe verkiezingsprogramma. Afgelopen dinsdag hebben we Eerlijk Haags vastgesteld in onze ledenvergadering. Ik wil langs deze weg onze redactiecommissie van harte bedanken voor hun en ons geweldige programma. Veel gesprekken in wijken en buurten, met deskundigen en zeker ook met veel actieve PvdA-leden, hebben geleid tot ons mooie programma.

Voor alle grote uitdagingen, scherpe plannen: denk aan de aanpak van de woningnood, het verduurzamen van woningen en het vergroenen van onze wijken. Voor goede leerkachten voor elk kind, voor schone straten in Bomenbuurt en in Bouwlust. En boordevol plannen om specifieke wijken en buurten te verbeteren, er ontmoeting te bevorderen en de stad mooier te maken. Een prachtprogramma, dat met veel steun werd vastgesteld. Dus nog een keer: Meike, Andrea, Nils, Abderrazak, Abedelkader en Koen, heel veel dank!

Stadstrots

En dan weer gauw terug naar de stad. Vanmiddag staan met spuitbussen getooid, kinderen aan De Dreef, door hen ontworpen graffiti aan te brengen. Je ziet zo waar ze trots op zijn: het Pagepark, de school en dat wat ze doen: werken aan een vreedzame buurt. Het maken van deze plek is een ervaring. Ze slaan ze op: hier ben ik thuis, dit is van mij. Hier mag ik zijn wie ik ben. Trots zijn.

Die stadstrots is van belang: als je ambities realiseert met mensen, voor mensen.
Het begint bij stadsliefde. Dat zetten wij de komende verkiezingen natuurlijk volop in. Met een prachtige kandidatenlijst. Ik feliciteer graag iedereen op de lijst met de mooie plek. Vol kennis en kunde, maar vooral ook vol ervaring, wortels in de stad en allerlei takken van sport.

De verkiezingen staan voor de deur en we zijn er zo langzaamaan klaar voor. We richten ons nu op de stad. We gaan knokken om ervoor te zorgen dat Den Haag in maart volgend jaar rood kleurt. Eerlijk Haags is het motto. Aan de Arbeid!

Een fijn weekend!

Martijn

Waar ben je naar op zoek?