Meer aandacht nodig voor kinderen van ouders met een ziekte, verslaving of beperking

Door Janneke Holman op 5 juni 2018

Een kwart van de kinderen groeit op met een vader of moeder met een ziekte, verslaving of beperking, blijkt uit onderzoek van de Kinderombudsman​. De PvdA is bezorgd of deze kinderen in Den Haag wel genoeg aandacht krijgen. Vaak gaat de aandacht uit naar de ouder met problemen, en wordt het kind vergeten. Daardoor gaat het minder lekker op school, worden ze stiller of zonderen zich af omdat ze thuis gebukt gaan onder een zware last.

De Kinderombudsman roept gemeentes op om in actie te komen. Vaak weten huisartsen, leraren en zorg- en hulpverleners van ouders niet welke hulp de gemeente allemaal tot zijn beschikking heeft voor kinderen in zo’n situatie. Dat een kind niet schreeuwt om hulp betekent niet dat hij of zij het niet nodig heeft. Ook in Den Haag kunnen we de hulp nog flink verbeteren, want ieder kind verdient het om fijn te kunnen opgroeien en gewoon kind te kunnen zijn. Daarom heeft de PvdA vragen gesteld aan het stadsbestuur.

Janneke Holman

Janneke Holman

Den Haag is een fantastische stad. Zeker als je het bekijkt vanuit mijn wijk, het Regentessekwartier. De wijk bloeit, samen maken bewoners de buurt groener, leggen gezamenlijk zonnepanelen op daken en organiseren straatfeesten en festivals. Maar er is ook een hoop om voor te knokken: de verschillen in Den Haag zijn groot. Je moet steeds

Meer over Janneke Holman