Door Martijn Balster op 29 juni 2017

Meer actie om gezondheidsverschillen klein te krijgen

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat ze zorgkosten die gemaakt worden in Laak, Spoorwijk, de Schilderswijk, Moerwijk, Transvaal en Rustenburg/Oostbroek nog steeds tot de hoogste van Nederland behoren. Helaas is dit geen verrassing: door de grote segregatie in onze stad naar inkomens leven mensen in deze wijken jaren korter in goede gezondheid dan hun stadsgenoten, hebben Hagenaars in deze wijken vaker overgewicht en wordt er minder gesport. Bovendien wonen veel mensen in deze wijken in sociale huurwoningen met veel schimmel en vocht.

Vandaag debatteerde de Haagse gemeenteraad op verzoek van de PvdA over de grote gezondheidsverschillen in onze stad. Je postcode of inkomen zou niet je kans op een gezond leven mogen bepalen. Daarom vroegen we vorig jaar al om duidelijke Haagse Decenniumdoelen van het standbestuur om gezondheidsverschillen terug te dringen. Maar er is meer nodig: er zouden duidelijke wijkplannen moeten komen voor de wijken waar de gezondheidsproblemen het hoogste zijn, en een taskforce die zich volop inzet om de gezondheidsverschillen klein te krijgen. Dit gaat nu gebeuren: onze motie over de wijkplannen en de taskforce is aangenomen door een grote meerderheid van de raad.

Lees hier de motie

 

Martijn Balster

Martijn Balster

Martijn Balster is de fractievoorzitter van de Haagse PvdA en lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. “Is onze mooie stad van ons allemaal? Daarover gaan de verkiezingen van 21 maart. Ik wil me er als lijsttrekker van de Haagse PvdA hard voor maken dat iedereen zich thuis voelt in onze mooie stad. Daarom

Meer over Martijn Balster