Mikal Blogt: Concept-verkiezingsprogramma met eerlijke keuzes

24 september 2021

Mikal Blogt: Concept-verkiezingsprogramma met eerlijke keuzes

Beste partijgenoten,

Het was een zeer afwisselende week. Het concept-verkiezingsprogramma is gepresenteerd aan de leden en aan onze stad. Na het ophalen van zorgen en ideeën uit alle wijken ligt er een prachtig concept-verkiezingsprogramma. Een programma met eerlijke keuzes. Lees er hier meer over: Martijn Balster presenteert concept-verkiezingsprogramma: Eerlijk Haags! – PvdA Den Haag

Ook media besteedde aandacht aan ons verkiezingsprogramma: Den Haag Stad – 20.09.2021

Afgelopen woensdagavond mocht ik de eerste Café Rood over Onderwijs voorzitten.
Het was een ontzettend leuke en inspirerende avond. We waren zeer vereerd met de komst en bijdrage van Marjolein Moorman, wethouder te Amsterdam. We hebben zeker ideeën opgedaan over hoe we het Haagse onderwijs kunnen verbeteren. Je leest de terugblik hier.

Maar het was ook de week waarin het onderzoek van TNO over armoede ons weer hard doet beseffen waar we voor moeten blijven knokken. Janneke luidt daarom de noodklok.
Janneke: “Als we in Den Haag nu niet meer doen om energiearmoede tegen te gaan en mensen in acute financiële nood te helpen, zijn straks duizenden Hagenaars de dupe.
Lees hier de volledige reactie van Janneke op het onderzoek.

Samen met GroenLinks fractievoorzitter Arjen Kapteijns schreef Janneke ook een opinie in het AD Den Haag. Je treft deze onder mijn blog.

Ik schrok deze week enorm toen ik met Mahmood, bewoner van SoZA, het voormalige ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, sprak over zijn woonervaringen. Van enige privacy en de begeleiding van statushouders naar werk, waar SoZa o.a. voor was bedoeld, is nauwelijks sprake. Ik sprak erover met journalist van het AD Den Haag. Je leest Mahmoods’ verhaal en mijn reactie daarop hier: ‘De vrouwen schrikken zich iedere keer dood’ (ad.nl)

Ik hoop velen van jullie vanavond bij de seizoenopening te zien en ben benieuwd naar de veilingopbrengsten.
Heb een goed weekend!

Groet,

Mikal