Mikal Blogt: De eerste gemeenteraad van 2020 zit erop!

17 januari 2020

Afgelopen vrijdag hebben we met tientallen partijgenoten geproost op het nieuwe jaar. Het was een ontzettend leuke nieuwjaarsborrel, met dank aan de geweldige vrijwilligers van Ontmoetingscentrum Morgenstond. Geheel terecht ontvingen zij 250 euro uit het Arie de Jonge Fonds, waarvan zij een mooie ouderenverwendag gaan organiseren. Ik wil iedereen van harte bedanken voor de aanwezigheid op de Nieuwjaarsborrel!

Veiligheid studentenflats rondom Hollands Spoor

De eerste anderhalf jaar van mijn studie woonde ik in de Struyck, een studentenflat van negentien verdiepingen pal tegenover het Strijkijzer. Vanuit mijn studio op de bovenste verdieping had ik een prachtig uitzicht, maar er was een groot nadeel aan wonen in deze flat: de veiligheid. En de Struyck is niet de enige studentenflat in de omgeving van Hollands Spoor waar de veiligheid niet in orde is. Al in 2015 stelde de PvdA fractie vragen over de veiligheid in studentenflats bij de Megastores. Afgelopen vrijdag ging ik op pad met Omroep West, om weer eens een kijkje te nemen in mijn oude studentenflat. Kijk de reportage hier! En natuurlijk hebben we ook nu weer vragen gesteld, we wachten het antwoord af.

Terugblik gemeenteraad: vuurwerkverbod en verkoop Eneco

Donderdag vergaderde de gemeenteraad over de verkoop van Eneco, nu in een vergevorderd stadium. Bülent stelde eerder in de commissie al vragen over de koper, zijn inbreng kun je hier terugkijken. Het voorstel om de aandelen van Eneco te verkopen is nu officieel aangenomen door de gemeenteraad: naar verwachting levert dit 675 miljoen op, de besteding van dit geld houden wij natuurlijk nauwlettend in de gaten. Verder zou de raad vergaderen over een lokaal vuurwerkverbod. Naar aanleiding van de verregaande debatten hierover op landelijk niveau, is echter besloten om hier nog een paar weken te wachten, om te zien welke kant het kabinet op gaat met het doorvoeren van een vuurwerkverbod.

Toegankelijkheid in de Stad

Woensdag ging Janneke met collega’s van andere politieke partijen in gesprek met stadsgenoten met een beperking. Hoe kunnen we de toegankelijkheid in de stad voor hen verbeteren? Wat is daarvoor nodig? De PvdA Den Haag vindt het belangrijk dat iedereen zijn of haar weg veilig kan vinden in de stad, ongeacht fysieke beperkingen. Janneke schreef hier een aparte blog over, lees die hier.

Betaalbare woningen in Wateringse Veld

Martijn overhandigde deze week voor het eerst sleutels voor nieuwe Haagse woningen. In Wateringse Veld zijn twintig sociale huurwoningen opgeleverd voor jongeren tot en met 26 jaar, en Redouan (25) mocht zijn sleutel als eerste in ontvangst nemen. “Deze oplevering smaakt naar meer. Van Arcade begreep ik dat het voor deze nieuwe appartementen maar liefst 262 reacties had ontvangen nadat het de woningen had geadverteerd op Woonnet Haaglanden. Zo groot is de behoefte aan betaalbare woningen in Den Haag”, zegt Martijn daarover. Lees hier meer!

Zoals jullie zien zijn we na een broodnodige kerstvakantie weer vliegend van start gegaan. We bezoeken deze maand zoveel mogelijk nieuwjaarsbijeenkomsten in de stad. Heb je een tip voor een nieuwjaarsbijeenkomst waar we zeker heen moeten? Stuur dan een mail naar pvda@denhaag.nl! Ik wens jullie allemaal een mooi weekend toe!

Met rode groet,

Mikal