Mikal: “Geef jongeren woningen, geen extra hotel!”

12 mei 2021

De PvdA wil geen extra hotel op Bleijenburg 1. Jongeren kunnen nu geen woning vinden. Daarom wil fractievoorzitter Mikal daar liever woningen voor hen.

LBG Hotels heeft al meerdere hotels in Nederland, zoals in Amsterdam en Maastricht. Nu wil de partij een hotel starten in Den Haag: op Bleijenburg 1 (naast het gebouw van de Universiteit Leiden en tegenover het Ministerie van Financiën), genaamd Bleijenburg 1. Daar staan nu kantoren, maar er ligt een aanvraag om deze te slopen en te vervangen voor een ‘budgetvriendelijk’ hotel. Dit hotel zou gericht zijn op jongeren. Jonge Hagenaars kunnen echter niet eens een huis vinden in de stad.

“Ik schrik hier nogal van,” zegt Mikal, “omdat het aangrenzende pand aan de achterkant al een Holiday Inn hotel is. Waarom zijn hier nu nog meer hotelkamers nodig? En waarom gaan we bouwen voor jonge toeristen terwijl Haagse jongeren geen woning kunnen vinden? De bezettingsgraden van hotels in de stad lagen voor corona op 75%, en hoe het na corona zal zijn weten we niet.” Daarom wil Mikal studentenwoningen op die plek. Zo kan Den Haag zich meer op de kaart zetten als studentenstad en jongeren een woning bieden.