Mikal in de bres voor slachtoffers van vocht- en schimmelproblemen

12 januari 2022

Fractievoorzitter Mikal komt deze week op voor slachtoffers van schimmelproblemen. Dit nadat ze in de media las over schimmelproblemen bij een koppel in sociale huurwoningen in het centrum.

“Het belangrijkste is natuurlijk dat we de slachtoffers zo snel mogelijk helpen. Schimmel en vocht kan namelijk slecht zijn voor de gezondheid. Deze mensen verdienen niet alleen een mooi en goed huis, maar natuurlijk ook een goede gezondheid,” aldus Mikal. Daarom vraagt ze of het stadsbestuur op de hoogte is van deze specifieke gevallen, of meerdere mensen in hetzelfde pand er last van hebben en of het bestuur een oplossing kan vinden voor de slachtoffers.

Lang probleem

Al jaren maakt de PvdA Den Haag zich hard voor slachtoffers van vocht en schimmel. Mikal was dan ook blij toen het bestuur vorig jaar maatregelen aankondigde zoals een nationale vocht- en schimmelexpert en communicatie over hoe dit te voorkomen. “Daarom schrok ik toch toen ik las dat dit nog zo vaak voorkomt en zo lastig is te bestrijden.” Staedion probeerde meerdere malen de schimmel bij het stel weg te krijgen, maar het blijft terugkomen.

Slachtoffers buiten de media en in de toekomst voorkomen

“Ik wil dat het stadsbestuur kijkt hoe het mogelijk is dat deze problemen zo lastig aan te pakken zijn.” Daarom vraagt Mikal het stadsbestuur ook om de nieuwe aanpak te evalueren. “Misschien blijkt daaruit dat we de aanpak moeten veranderen. Dan moeten we dat zo snel mogelijk weten om slachtoffers die niet in de media komen en slachtoffers in de toekomst te voorkomen.”