Door op 18 mei 2014

Nieuw bestuur PvdA Den Haag gekozen

Dinsdag 13 mei is het nieuwe afdelingsbestuur van de PvdA Den Haag gekozen op de ledenvergadering.

Onder leiding van voorzitter Albert Jan Pomper gaat dit bestuur de komende twee jaar aan de slag om van de PvdA Den Haag een nog grotere en actievere club te maken met het oog op de stad en haar inwoners.

Meer info over het nieuwe bestuur vindt u op de bestuurspagina.

bestuur PvdA Den Haag 2014-2018:

Albert Jan Pomper – Voorzitter

Desiree Curfs – Vice Voorzitter

Clarie Maat – Secretaris

Wouter Booij – Communicatie

Marieke Willems – Penningmeester

Arie de Jonge – Permanente Campagne

Vinesh Lalta – Permanente Campagne

Hans van Daal – Ledenmanagenent

Jos Burgwal – Ledenmanagement

Najla van Veen – Politiek debat

Maarten Sinnema – Algemeen bestuurslid

 

Hieronder leest u de speech van Albert Jan Pomper op de ledenvergadering van dinsdag 13 mei.

————————————————–

Beste Partijgenoten, Als er hier vanavond iemand is… die zich afvraagt waarom dit nieuwe bestuur aan de slag wil met een rode stad, terwijl de slechte uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen ons een fractie met veel minder mensen heeft gegeven;

Als er iemand is die zich afvraagt waarom wij nu de straat op willen en met mensen over politiek willen praten, terwijl we er in de peilingen beroerd voor staan.

Als er iemand is die zich afvraagt waarom de mensen die jullie zojuist tot je bestuur hebben gekozen zo positief en enthousiast zijn over de taak die we voor ons hebben liggen, terwijl we net een heel roerige tijd met heftige discussies achter de rug hebben in onze vereniging;

Dan ligt het antwoord op die vragen in de waarden waarvoor dit nieuwe bestuursteam staat en in het warme gevoel dat wij bij deze vereniging hebben.

Iets over mijn eigen waarden en achtergrond: Ik ben opgegroeid in het linkse oord Wageningen in een huis met een rode keukentafel; aan die keukentafel maakten Joop de Uyl en Jan Pronk de dienst uit actief zijn in de partij was heel normaal voor ons; mijn vader kwam in de jaren 70 in de Raad op een burgerinitiatief vanuit de Partij van de Arbeid tegen de bouw van Bijlmerflats in ons mooie stadje. Die flats kwamen er daardoor uiteindelijk niet, en op de plek waar ze ooit gepland waren staat nu één van de mooiste wijken van de stad (we weten allemaal hoe het met de Bijlmerflats is afgelopen);

Als jochie van zeven liep ik aan de hand van mijn moeder mee in de grote antikernwapendemonstratie hier in Den Haag. De hele dag keek ik aan tegen de benen van die 100.000-den die daarbij aanwezig waren. Het ongelofelijke eensgezinde gevoel van “dit pikken wij niet” herinner ik me nog alsof het gisteren was.

Ik ben een kind van de Partij van de Arbeid. En jullie zullen me begrijpen als ik nu tegen jullie zeg: ik voel mij thuis bij jullie. Als ik de afgelopen dagen en weken de mensen sprak die die jullie zojuist tot bestuur hebben gekozen dan kwamen in die gesprekken altijd weer die diezelfde sociaaldemocratische waardes uit mijn eigen achtergrond naar boven.

Het bestuursteam dat jullie net hebben gekozen staat voor een Partij van de Arbeid die doet waar ze ooit voor opgericht is: er voor je zijn op het moment dat het tegen zit je leven: Zoals die vrouw uit Leidscheveen die witheet op Manon van Leur en mij afkwam toen we met onze rozen in het winkelcentrum stonden. Haar alleenstaande vader woonde nog thuis maar was zo slecht ter been dat hij het huis niet meer uitkwam. Zijn gezelschap was zijn hondje. En nu had die mevrouw net een brief gekregen van de thuiszorgorganisatie dat in voorbereiding op eventueel komende bezuinigen men alvast besloten had om het uitlaten van het hondje per direct stop te zetten. Mevrouw woonde zelf 60 kilometer van haar vader af en het lukte haar niet om iedere dag het hondje uit te gaan laten.

Het bestuursteam dat jullie net hebben gekozen staat voor een Partij van de Arbeid waarin jij als individueel lid dit soort onrecht niet onopgemerkt laat en waar jij je laat horen: waar er naar jou geluisterd wordt; waar jij helpt de gezamenlijke politieke koers te bepalen; en waar je zo jouw plein, jouw buurt en jouw stad Den Haag verder helpt.

Het bestuursteam dat jullie net hebben gekozen is super trots op deze vereniging: Trots op het feit dat we met 1700 leden één van de grootste verenigingen van de stad zijn. 1700 mensen die allemaal sociale politiek belangrijk vinden; trots op de enorme positieve spirit van de mensen van de afgelopen campagne die als een rode storm door de stad raasde; trots op de tientallen mensen die zich beschikbaar hebben gesteld voor bestuur en voor de Raad. Niet iedereen haalde het dit keer, maar we hebben jullie wel allemaal keihard nodig in de komende tijd ; trots op de enorme opkomsten tijdens de ALV’s en de scherpe discussies; trots op de bloeiende wijkteams van Mariahoeve, Schilderswijk het Centrum, Zeehelden, Laak, REVA, Zuidwest, Loosduinen en Scheveningen;

En…trots op de werkgroepen en commissies die hun invloed tot in het Torentje laten gelden: dag strafbaarstelling van illegaliteit;

Daarom staan wij, allemaal kinderen van de Partij van de Arbeid, vanavond op ervoor te gaan zorgen dat deze vereniging gaat bloeien als nooit te voren: wij zijn één Partij van de Arbeid Den Haag!

Tot slot van deze avond wil ik een aantal mensen uit onze vereniging bedanken. Eerst de leden van de commissie Oostlander: Houria, Paul, Maarten, Wimar en Steven. Jullie hebben er voor gezorgd dat de enige voorwaarde die ik had om dit te gaan doen is ingewilligd: er staat een super sterk nieuw bestuursteam van mensen die allemaal beter in hun eigen taak zijn, dan ikzelf.

Maar bovenal bedankt ik de bestuursleden die vanavond afscheid van hun bestuurstijd nemen. Ali, Ans, Ondine, Jeroen, Arthur, Wimar, Saeed en James. Het is jullie gelukt om onze vereniging door een van de moeilijkste tijden van ons bestaan heen te loodsen en dat is heel heel erg knap. Jullie hebben alles gegeven dat je in je had. Jullie hebben soms meer van jezelf gegeven dan ik eigenlijk verantwoord vond, en daar heb ik diep respect voor. (gesproken woord geldt)