Nieuwe fractie PvdA Den Haag

30 maart 2022

De verkiezingen zijn voorbij; de PvdA Den Haag heeft met 11.764 stemmen drie zetels in de gemeenteraad verworven. Dit is hetzelfde aantal zetels als de vorige raadsperiode van 2018 tot en met 2022. Martijn Balster, Janneke Holman en Mikal Tseggai zullen de komende periode  PvdA Den Haag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Woensdag 30 maart wordt de nieuwe fractie geïnstalleerd.

Janneke Holman en Mikal Tseggai hebben voorkeursstemmen gekregen. Met Martijn zullen zij daarom de nieuwe fractie van de PvdA Den Haag vormen. Janneke, Mikal en Martijn worden bijgestaan in de gemeenteraad door fractievertegenwoordigers Samir Ahraui en Tim ‘S Jongers. “Ik ben ontzettend vereerd dat ik de komende vier jaar weer door mag in de Haagse raad,” aldus Samir. Ook de afgelopen vier jaar was hij fractievertegenwoordiger voor de PvdA Den Haag. “De afgelopen weken, maanden en jaren heb ik zoveel mensen gesproken die niks anders willen dat de politiek naar hen luistert. Samen met hen wil ik ervoor zorgen dat alle wijken in Den Haag de behandeling krijgen die zij verdienen: schoon, levendig en een warm thuis voor iedereen.” Ook Tim heeft zin in de komende vier jaar en daar al volop plannen voor. “Als fractievertegenwoordiger zal ik mijn uiterste best doen om bruggen te bouwen. Samenwerken ten behoeve van ons Den Haag. Een stad waarin iedereen meetelt.” De raadsleden en fractievertegenwoordigers worden woensdag 30 maart geïnstalleerd in de nieuwe gemeenteraad.

Afscheid

Voordat de nieuwe fractie begint, nemen we dinsdag 29 maart afscheid van Bülent Ayden en Andrea Bartman. Bülent Ayden is van 2014 tot 2018 en van 2020 en met 2022 raadslid geweest voor de PvdA. Zo maakte hij zich voornamelijk hard voor mensen met lage inkomens, minderheden zoals transgenders, meer kunst en cultuur in de stad en meer regie vanuit de gemeente op banenprojecten. Voor de raadsperiode van 2022 tot en met 2026 heeft hij zich echter niet meer verkiesbaar gesteld. “Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Bovendien moet er plek zijn voor jonge talenten om hun geluid te laten horen,” aldus Bülent.

Andrea Bartman ondersteunde de fractie van de PvdA Den Haag van 2018 tot en met 2022. “Daar kijk ik met heel veel plezier op terug, vooral op de debatten over coffeeshops en de verplaatsing van de prostitutie (waarom ik nou precies die onderwerpen kreeg :)). Het was een eer om onderdeel te zijn van zo een gedreven fractie en mijn steentje bij te dragen aan een sociaal Den Haag.”