Door op 1 juli 2015

Overlijden Mitch Henriquez en onrust Schilderswijk

De PvdA leeft zeer mee met de familie van de zaterdag overleden Mitch Henriquez. Henriquez overleed na zijn aanhouding bij het Festval Night in the Park in het Zuiderpark. Fractievoorzitter Martijn Balster: “Wat zich precies heeft afgespeeld is
nog onduidelijk. Het is daarom vanbelang dat de rijksrecherche dit snel en zorgvuldig onderzoekt. De PvdA wacht de uitkomsten van het onderzoek af.”

Maandagavond is naar aanleiding van het overlijden van Henriquez gedemonstreerd in de Schilderswijk, bij bureau Heemstraat. Balster: “Wij begrijpen de bezorgdheid van de demonstranten en buurtbewoners. Het is belangrijk dat gevoelens op een vreedzame manier kunnen worden gedeeld en geuit.”

De demonstratie is helaas geëindigd in geweld. Helaas hebben zich ook veel mensen van buiten de wijk gemeld om er een bende van te maken. Dinsdagnacht waren er opnieuw rellen. Dat betreuren wij zeer. Noch de familie en vrienden van Henriquez, noch buurtbewoners van de Schilderswijk zitten te wachten op gewelddadige confrontaties. De politie moet al het mogelijke doen om ondernemers en bewoners van de Schilderswijk te beschermen tegen zinloos vandalisme en geweld. Balster: “wij roepen op tot kalmte. Alleen met goed onderzoek en goed gesprek, komen we verder.”