Paulien staat op voor een “Eerlijk en inclusief Den Haag”

28 februari 2022

Paulien van der Hoeven, kandidaatraadslid voor de PvdA Den Haag, zette zich in voor een inclusief Den Haag tijdens het Regenboogdebat. Dit debat werd georganiseerd door DWH en COC Haaglanden.

“Een eerlijk Den Haag is een inclusief Den Haag. Waar je hand in hand kunt lopen met je geliefde en uiting kunt geven aan je genderidentiteit zoals jij dat wilt,” opende Paulien. Daarna mocht ze in debat over de stelling ‘De gemeente stimuleert LHBT+gastlessen op alle scholen en de middelbare scholen worden aangemoedigd ook een Gender & Sexuality Alliance (GSA) op te zetten’. Paulien was daar natuurlijk voor.

“De school hoort een veilige plek zijn voor iedereen. Het is een plek waarin je vrienden leert maken en jezelf leert kennen. In die periode kom je er vaak achter dat je niet in het heteronormatieve beeld past. Daar hoort dan voorlichting bij over de andere variaties. Docenten hebben daar vaak niet de skills voor, weten niet hoe ze dit onderwerp aan de kaak moeten stellen. Dan is het belangrijk dat mensen hier uit ervaring over kunnen vertellen. Als je als intersekse persoon alleen wordt verteld dat er mannen en vrouwen zijn en je je daar niet in herkent, hoe wil je dan jezelf leren kennen?”

Kijk hier het hele debat terug. Lees hier al onze standpunten over lhbtia+’ers en queers.