Door op 7 januari 2016

Plannen Scheveningen Boulevard kunnen seniorvriendelijker.

De PvdA wil meer aandacht voor senior in het plan ‘De Kust Gezond’, dat vanavond in de Haagse gemeenteraad wordt besproken. “Laten we niet alleen de kust gezond houden, maar ook onze ouderen. Daarom willen we graag dat er fitnesstoestellen komen, belevingsroutes voor demente ouderen, goede fietsroutes en een goede stop voor de taxibus”, stellen PvdA-raadsleden Marije Talstra en Bülent Aydin.

De PvdA vindt het goed dat er nu eens serieuze plannen worden gemaakt om Scheveningen nóg aantrekkelijker te maken. De zuidkant van de boulevard en het strand wordt steeds meer gebruikt door voornamelijk jongere skaters, hardlopers en surfers. Toch kan de aandacht breder. Aydin: “De boulevard kan en moet meer toegankelijk en uitnodigend worden voor onze senioren. Daarbij is toegankelijkheid van de boulevard en het strand het belangrijkst. ”

Talstra heeft wel ideeën voor de seniorvriendelijke boulevard die de PvdA voor ogen heeft: “Zo kunnen er fitnesstoestellen voor ouderen geplaatst worden met uitzicht op zee, zoals je in Spanje op boulevards ziet. Ook is er nog geen goede stop voor de taxibus met een strandrolstoelenverhuur vlakbij. De toegankelijkheid voor ouderen en gehandicapten kan nog een stuk verbeterd worden door hiermee rekening te houden bij de aanleg van fietsroutes en strandopgangen”.

PvdA-raadslid Bülent Aydin: “Laten we de kust écht gezond maken, voor jong en oud. De boulevard is een prachtige plek, en kan een ontmoetingsplek voor alle generaties, dus ook voor ouderen. Dit is het moment om daar werk van te maken.”

Eerder presenteerde de PvdA in de Haagse gemeenteraad het plan Ouderen & Veiligheid, om de veiligheid van ouderen in de stad te verbeteren.