Door op 27 januari 2015

PvdA bezoekt het Wateringse Veld college en WZH Hoge Veld

Vorige week bracht ik samen met Wilja Krikke en bezoek aan het Wateringse Veld college en WZH zorg. Op de school werden we hartelijk ontvangen door de interim directeur. Het opvallende gebouw met zijn verwijzingen naar het kassengebied is een beetje kaal. Er komen daarom snel meer banken. Daarmee krijgen leerlingen meer plek en het gebouw meer kleur.

 

Het wateringse veld college is een bijzondere school, omdat er wordt gewerkt in domeinen. Het aantal lessen met een klas is beperkt. Er is ook de mogelijkheid om tweetalig onderwijs te volgen. Leerlingen uit de hele regio weten de school te vinden. De school zou nog wel wat meer leerlingen uit de wijk willen hebben. Daarom kunnen groepen acht langs komen en kunnen ouders en kinderen ook op lesdagen een rondleiding krijgen.
De mooie sporthal wordt veel gebruikt en is ook buiten schooltijd altijd bezet door verenigingen. Dat is mooi.

Daarna dronken we een kopje thee in het ontmoetingscentrum van WZH Hoge Veld. Daar kun je altijd binnen lopen voor een kop thee of koffie! Wij kregen daarnaast een rondleiding door de besloten woongroepen waar ouderen wonen die dement zijn. We spraken uitgebreid en open met de locatiemanager over de uitdagingen van het vak. Over hoe ze bewoners proberen zich thuis en veilig te laten voelen en hoe ze familieleden daarbij betrekken. Daarbij kunnen ze niet zonder hun trouwe vrijwilligers. Wij zijn blij dat wij een kijkje mochten nemen in hun thuis!

Het Wateringse Veld College

Het Wateringse Veld College

WZH Hoge Veld Zorgen dat mensen zich thuis voelen

WZH Hoge Veld
Zorgen dat mensen zich thuis voelen