Door op 15 januari 2013

PvdA boos: chaos in het openbaar vervoer

De gemeenteraadsfractie van de PvdA Den Haag heeft bezorgd de gebeurtenissen omtrent de HTM tijdens de vele sneeuwval van dinsdag gadegeslagen. PvdA-fractielid Rajesh Ramnewash: “Tijdens hevige sneeuwval zijn mensen massaal afhankelijk van het openbaar vervoer. De HTM wist dat slecht weer voorspeld was. Ze hadden beter voorbereid moeten zijn.”

Tijdens de ochtendspits stonden de perrons en stations vol met mensen die een tram of bus wilde nemen. De hevige sneeuwval zorgde ervoor dat de bussen en trams nog amper reden. Den Haag was onbereikbaar voor mensen uit Zoetermeer door het uitvallen van de Randstad Rail. Door de gebrekkige informatievoorziening vanuit de HTM én doordat de website van HTM uren lang onbereikbaar was, stonden veel mensen letterlijk en figuurlijk in de kou. Het is niet de eerste keer dat de website van de HTM ‘uit de lucht’ is.

Rajesh Ramnewash, raadslid voor de PvdA Den Haag: “Inwoners van Den Haag moeten gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer en de informatievoorziening moet daarbij op orde zijn. Dat was niet het geval en dat baart ons ernstig zorgen. We stellen daarom schriftelijke vragen aan het college en willen duidelijk weten wat er gaat gebeuren met de klachten en hoe het college samen met de HTM snel gaat werken aan een betere oplossing en duidelijkere communicatie. Dit kan zo niet langer”.