PvdA maakt zich zorgen over de aandacht voor Haagse sporters

11 februari 2019

Wat betreft de Haagse PvdA moeten er meer platforms komen om Haagse sporters onder de aandacht te brengen. Dat stelt fractievertegenwoordiger Samir Ahraui na het nieuws dat de website Haagsetopsport.nl genoodzaakt is te stoppen. Volgens Ahraui is er in Den Haag een tekort aan aandacht voor Haagse sporters en minder bekende sporten, die vaak overvleugeld worden door het voetbalnieuws. “Tuurlijk, Tom Beugelsdijk en Lex Immers krijgen terecht veel aandacht, maar er zijn zoveel meer Haagse sporttalenten die excelleren in andere, vaak minder bekende sporten. Ook zij verdienen het om over het voetlicht te komen, want Den Haag heeft zo’n rijke en diverse sportcultuur. Maar daar moeten dan wel platforms voor zijn.”

Ook moet er volgens Ahraui meer aandacht komen voor de Haagse amateursport. “Ook de amateursport is helaas nog onderbelicht. Nee, hier zit niet het grotere geld en belangen, maar het is wel enorm belangrijk voor onze stad en spreekt veel Hagenaren aan. Zulke aandacht maakt het ook aantrekkelijker voor bewoners om zelf te gaan sporten.”

De Haagse PvdA heeft in schriftelijke vragen aan het stadsbestuur gevraagd wat de gemeente kan doen om Haagse sporters en minder bekende sporters te belichten en over het voetlicht te brengen.