Door op 21 januari 2016

#PvdAindeBuurt: naar de stadboerderij in Mariahoeve!

Gister bracht ik een bezoek geweest aan Stadboerderij de Reigershof in Mariahoeve. In Den Haag zijn in totaal tien stadboerderijen van de gemeente. Stadboerderij de Reigershof wordt beheerd door Ilse en Stefan, die met passie en grote inzet zorgen voor het grote succes van de stadboerderij.

Er zijn vele activiteiten op de stadsboerderij. Natuurlijk kun je er dieren knuffelen, maar er zijn ook twee speeltuinen, de scouting heeft haar clubhuis er en er zijn educatieve programma’s voor kinderen van alle Ook wordt er getuinierd met kinderen bij de stadboerderij. De klassieke individuele schoontuintjes hebben plaatsgemaakt voor een grote gezamenlijke schooltuin.

IMG_2560

Naast klassieke Nederlandse boerderijdieren heeft de stadboerderij ook een Nubische geit heeft. Deze geit komt veel voor in het Midden-Oosten en leidt tot een feest van herkenning bij mensen die uit die regio. Dat past goed in een diverse stad zoals Den Haag!

De Stadboerderij ligt langs een drukke weg zonder zebrapad, waardoor het soms lastig is voor kinderen om zelfstandig de stadboerderij te bereiken. Daarom komen er de meenste kinderen met hun ouders. De verbetering en toevoeging van de speelvoorzieningen in het gebied zorger er voor dat meer mensen de Reigershof weten te vinden en – zeker in de zomer – ook langer blijven.