Met STiP op 1: 2.000 meer publieke banen!

13 maart 2018

Grote kans dat je vandaag een grote rode stip tegen komt. Voor het buurthuis, op de basisschool van je kinderen, of naast het struikgewas. Die stippen symboliseren banen voor mensen die zonder ondersteuning van de gemeente thuis zouden zitten. Conciërges op scholen, medewerkers in het groenbeheer en handhavers. Begeleiders op sportclubs en ondersteuners in buurthuizen. Hagenaars die stuk voor stuk goed werk doen voor onze stad. Zij staan vandaag in het middelpunt van de belangstelling.

Na de crisis pakte de Haagse PvdA de werkloosheid hard aan. Onder onze wethouder Rabin Baldewsingh startten we met STiP-banen: banen voor mensen die langdurig thuis zaten. We gaven ze weer perspectief en gaven ze een belangrijke rol op onze scholen, sportclubs of in onze buurthuizen. De afgelopen vier jaar hebben we 1.000 mensen aan een STiP-baan geholpen. Mensen die nu ontzettend waardevol werk doen voor de Haagse samenleving.

De afgelopen vier jaar hebben we 1.000 mensen aan een STiP-baan geholpen. Mensen die nu ontzettend waardevol werk doen voor de Haagse samenleving.

Ongeveer 8000 mensen in onze stad komen zonder financiële bijdrage van de gemeente simpelweg niet aan het werk. Met een Stip-baan, krijgen zij weer perspectief en eigenwaarde. Wat is er mooier dan dat. En de stad wordt er ook nog mooier van!

De PvdA wil de komende jaren volop door met het sociale werkgelegenheidsbeleid. Nog eens 10.000 banen voor de stad als geheel. Nog eens 2.000 STiP-banen voor de meest kwetsbaren, die anders echt nooit aan een baan zouden komen. Realiseer je dat als je straks in het stemhokje staat. Écht investeren in banen gaat niet vanzelf. Daar heb je de Partij van de Arbeid voor nodig. Zodat je zeker kan zij van een goede baan. Voor iedereen.

Écht investeren in banen gaat niet vanzelf. Daar heb je de Partij van de Arbeid voor nodig.

Goed werk voor iedereen

Goed werk voor iedereen

Een baan betekent veel meer dan een loonstrookje: je komt de deur uit, hebt contact met je collega’s en je draagt bij aan de samenleving. We zijn er trots op dat er dankzij ons banenplan 10.000 nieuwe banen zijn bijgekomen in Den Haag. Dat verdubbelen we de komende vier jaar.

Lees verder