Door op 11 februari 2015

Stop de huurverhogingen!

De PvdA vindt het onvoorstelbaar dat in 2015 veel huurwoningen in Den Haag nog steeds niet over een centrale verwarming beschikken, geen betegelde badkamer hebben en slecht geventileerd zijn zodat schimmel en vocht vrij spel krijgen. Veel Hagenaars wonen daardoor in onveilige en ongezonde woningen, aldus PvdA raadslid Rajesh Ramnewash. Woningbouwcoöperaties dienen met de huurinkomsten van huurders de woningen goed te onderhouden en te renoveren. Huurders dienen meer inspraak te hebben over de beslissingen van de woningbouwcoöperaties.

De PvdA eist daarom van de Gemeente Den Haag dat wethouder Joris Wijsmuller (Bouwen en Wonen) dat er afspraken worden gemaakt met woningbouwcoöperaties over een Haagse fatsoensnorm waar elke huurwoning aan moet voldoen, zonder extra huurverhogingen. Komende weken gaat de gemeente onderhandelen met de woningbouwcoöperaties om afspraken voor de komende vier jaren te maken over onderhoud en om aan de toenemende vraag van betaalbare huurwoningen te voorzien.
Vooral in Den Haag Zuid West is door het afblazen van sloop nieuwbouw door de economische crisis jarenlang geen onderhoud en renovatie gepleegd. Onvoorstelbaar dat woningbouwcoöperaties de huren verhogen na onderhoud en aanleg van centrale verwarming. De PvdA roept huurders om de landelijke actie van de woonbond tegen huurverhogingen te steunen viahttp://stophuurverhoging.nl/.
Voor vragen of hulp over huurwoningen kan men terecht bij het ombudsteam via ombudsteam@pvda-denhaag.nl/ 070 388 4900 of langskomen op het inloopspreekuur:dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur aan de Stationsweg 10b Den Haag.