Stop intimidatie door anti-abortusdemonstranten bij kliniek

Door Janneke Holman op 17 januari 2019

Intimiderend en traumatisch. Folders met plaatjes van verknipte embryo’s, het blokkeren van de deur. De beelden van EenVandaag over anti-abortusdemonstraten bij de abortuskliniek in Utrecht liegen er niet om. Vrouwen in een kwetsbare positie, die ongewenst zwanger zijn en voor een abortus kiezen, worden voor de deur van de abortuskliniek lastig gevallen om van een abortus af te zien.

Ook in Den Haag wordt bij de abortuskliniek meerdere keren per maand geprotesteerd door anti-abortusdemonstranten. Voor zover bekend niet zo extreem en agressief als in Utrecht, maar vrouwen die in Den Haag de kliniek bezoeken ervaren het als intimiderend. Terwijl je voor een abortus moet kunnen kiezen in veiligheid in vertrouwdheid.

Daarom heeft de PvdA samen met GroenLinks en D66 gevraagd naar het voorstel van het Humanistisch Verbond: om een bufferzone in te stellen rond abortusklinieken waarbinnen niet gedemonstreerd mag worden, zodat vrouwen veilig, zonder intimidatie naar binnen kunnen.

Lees de schriftelijke vragen hier.

Janneke Holman

Janneke Holman

Den Haag is een fantastische stad. Zeker als je het bekijkt vanuit mijn wijk, het Regentessekwartier. De wijk bloeit, samen maken bewoners de buurt groener, leggen gezamenlijk zonnepanelen op daken en organiseren straatfeesten en festivals. Maar er is ook een hoop om voor te knokken: de verschillen in Den Haag zijn groot. Je moet steeds

Meer over Janneke Holman