Vacature: Fractiemedewerker met gevoel voor social media

28 september 2020

Gezocht: fractiemedewerker met gevoel voor social-media

Ben jij politiek geïnteresseerd en werk je graag met social media? Vlot met pen en smartphone? Een kei met online media strategie en design? Niet vies van wat leeswerk, maar weet je na 5 minuten waar het om gaat? Initiatiefrijk, creatief en een groot rechtvaardigheidsgevoel? Dan is de Haagse gemeenteraadsfractie van de PvdA op zoek naar jou! Wij zoeken een fractiemedewerker (x/v/m) voor 16-24 uur per week.

Wat doe je?

Je denkt inhoudelijk, strategisch en communicatief mee over de te voeren politieke agenda. Zowel aan de hand van de raadsagenda als aan de hand van actualiteit uit de stad. Daarnaast beheer je en bedenk je een strategie voor de online media van de PvdA Den Haag en denk je na over hoe we via deze weg meer bewoners kunnen bereiken.

Je bedenkt en voert in nauw overleg met de gemeenteraadsleden en andere fractiemedewerkers de communicatiestrategie uit. Je vervult een voortrekkersrol in de fractie, waar het om communicatie via online media gaat en bent in staat hier enthousiaste partijleden (vrijwilligers) bij te betrekken. Je schrijft schriftelijke vragen, persberichten en teksten voor de website. Je geeft sociale mediacampagnes via Facebook, Twitter en Instagram vorm en ondersteunt fractieleden bij communicatie via deze media.

Wat we zoeken:

  • Hbo- of wo opleidingsniveau (ook studenten worden aangemoedigd om te solliciteren)
  • Een vlotte pen, snel kunnen vertalen van politieke ontwikkelingen en plannen naar de stad
  • In staat op snel een netwerk op te bouwen en te onderhouden met bewoners en organisaties in de stad
  • Aantoonbare affiniteit met social media, het opzetten van campagnes op Facebook, Twitter, Instagram en andere kanalen
  • Ervaring met of gevoel voor beeld, videobewerking en design
  • Inzicht in (maatschappelijke) ontwikkelingen en politieke verhoudingen, je bent flexibel, bereikbaar en zelfstandig. Je bent een goede timemanager
  • Affiniteit met Den Haag is een pre
  • Als PvdA geloven we dat diversiteit kwaliteit met zich mee brengt, kandidaten met een migratieachtergrond worden aangemoedigd om te solliciteren

Wij bieden:

Een enthousiaste fractie om voor te werken, met voldoende mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en veel flexibiliteit. Een vereniging met veel politiek talent en denkkracht en de nodige helpende handen. Een vaste werkplek met de noodzakelijke faciliteiten, twee fantastische collega’s en prima arbeidsvoorwaarden.

Het gaat om een aanstelling voor een jaar, met – bij goed functioneren – uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Salarisindicatie: op basis van ervaring, bij een fulltime-aanstelling (36 uur) schaal 9 volgens de CAO PvdA en neveninstellingen, op basis van het aantal jaren ervaring. Werkdagen nader overeen te komen.

Solliciteren?

Stuur een motivatie en CV naar [email protected]. Richt je motivatie aan fractievoorzitter Mikal Tseggai. Solliciteren kan tot en met zondag 11 oktober 2020. Heb je vragen over de vacature? Mail fractiemedewerker Gilles van Santvoort via [email protected]. De gesprekken zullen conform de RIVM maatregelen plaatsvinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.