Vastgestelde kandidatenlijst

29 oktober 2021

Onze kandidaten bij de aanstaande verkiezingen vertegenwoordigen alle kleuren van de regenboog, verschillende culturele wortels en alle delen van Den Haag. De definitieve kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 is een goede mix tussen ervaring en vernieuwing.

Huidig fractieleider Mikal Tseggai staat na lijsttrekker Martijn Balster op nummer 2. De eerste nieuwkomer op de lijst is Tim ‘S Jongers (3), ervaringsdeskundige en expert op het gebied van gelijke kansen. Al lang knokt hij voor mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Huidig raadslid Janneke Holman is weer te vinden op nummer 4, gevolgd door huidige fractievertegenwoordiger Samir Ahraui (5).

Abdelali Kammyte, die veel ervaring heeft met welzijnswerk en vrijwilligersorganisaties in de Schilderswijk, prijkt op nummer 6. Voormalig Amstelveens PvdA-raadslid Suzanne Piet bezet trots nummer 7.  Stedenbouwdeskundige Charlotte Cammelbeeck, huidige fractievertegenwoordiger Andrea Bartman, student en LHBT-activist Redmer Marck maken de top 10 compleet. Prominente PvdA’ers zoals Kati Piri, Jeltje van Nieuwenhoven en Adri Duijvesteijn steunen de lijst. Ze staan dan ook onderaan als lijstduwer.

Puik werk

Leden benoemden Martijn Balster eerder tot lijsttrekker. Hij voelt zich met deze lijst gesterkt. “Er is puik werk geleverd: een kandidatenlijst vol talent en passie. De kandidaten brengen ervaring, vernieuwing en alles wat we nodig hebben om onze stad eerlijker en socialer te maken.” Lester von Meijenfeldt, voorzitter van het Haagse PvdA-bestuur, is ook enorm trots op de samenstelling van kandidaten. “Wat een kwaliteit. Wat een diversiteit. Met dit team kunnen we zeker mooie resultaten halen aanstaande verkiezingen.”

We zijn trots op al onze kandidaten. Het is een veelzijdige lijst vol mensen met een rood hart. Vanaf nu gaan we volop campagne voeren. Voor een eerlijke stad: Eerlijk Haags!

De vastgestelde kandidatenlijst:

  1. Martijn Balster 
  2. Mikal Tseggai
  3. Tim S’Jongers
  4. Janneke Holman
  5. Samir Ahraui
  6. Ali Kammyte
  7. Suzanne Piet
  8. Charlotte Cammelbeeck
  9. Andrea Bartman
  10. Redmer Marck
  11. Chantal Linnemann
  12. Jonas Baart
  13. Ab Waasdorp
  14. Abdelkader Karbache
  15. Femke Lee
  16. Heleen van Luijn
  17. Marko Fehres
  18. Lobke Zandstra
  19. Mairan Sewtahal
  20. Roy Blokvoort
  21. Steven Moesant
  22. Huub Kappert
  23. Lennart Huurman
  24. John Drissen
  25. Paulien van der Hoeven
  26. Mitchel Aldus
  27. Andrei Fomenko
  28. Farhang Farid
  29. Ali Rabarison
  30. Willemijn van Gent
  31. Jan Lautenbach
  32. Hedwig Vos
  33. Hugo de Vos
  34. Renske van Slooten
  35. Mike Marselis
  36. Nils Nijdam
  37. Liesbeth Alferink
  38. Raphaël Stapel
  39. Lilit Zeltsburg
  40. Willem Minderhout
  41. Marieke Kroneman
  42. Barbara Knol
  43. Kenan Dogan
  44. Jet de Ranitz
  45. Adri Duivesteijn
  46. Kati Piri
  47. Jeltje van Nieuwenhoven