Door op 21 oktober 2014

Veiligheid studententorens Waldorpstraat

Den Haag wordt steeds meer een studentenstad. De PvdA-fractie juicht deze ontwikkeling toe. Met name in Laakhaven groeit de studentenpopulatie en studentenhuisvesting door de aanwezigheid van de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan.

Onlangs hebben de PvdA-fractie en de Jonge Socialisten afdeling Den Haag/Leiden onderzoek gedaan naar de veiligheid van de studententorens van DUWO aan de Waldorpstraat. Aanleiding daarvoor waren signalen van studenten dat zij zich zowel in de leefomgeving als in de gebouwen zelf onveilig voelen. Ook de Posthoorn van dinsdag 21 oktober 2014 heeft een artikel geplaatst over de situatie bij de studentenwoontorens (klik hier voor artikel).

Naar aanleiding van het onderzoek hebben Rajesh Ramnewash en Martijn Balster schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De vragen vindt u hier.

 

Luister hier naar Rajesh Ramnewash en studenten van de woontoren op Den Haag: http://denhaagfm.nl/2014/11/11/studente-waldorpstraat-ik-voel-s-avonds-niet-veilig/