Door op 4 mei 2015

Verslag Stadsconferentie 2015

Op een zonnige zaterdagmiddag was het weer tijd voor onze jaarlijkse stadsconferentie! Deze vond dit jaar plaats in buurthuis de Bethel in het Valkenboskwartier. Het thema van dit jaar was “samen zorgen voor Den Haag” met als dagvoorzitter Marco Florijn. Onze eigen PvdA-staatssecretaris Martin van Rijn opende de stadsconferentie met een inspirerend verhaal over hoe we de decentralisaties een sociaal gezicht kunnen geven. Ook hadden de aanwezigen de mogelijkheid om vragen te stellen aan onze staatssecretaris. Hier werd goed gebruik van gemaakt!

Na het plenaire programma splitste de groep zich in zevenen en gingen de workshops van start. Bij de terugkoppeling bleek dat iedereen hele leuke, leerzame en nuttige middag heeft gehad. Wethouder Rabin Baldewsingh heeft in zijn workshop heerlijk gekookt; het eten is aan het eind van de dag gezamenlijk opgegeten. Bij de workshop van oud-wethouder Marnix Norder is er een goede rond-de-tafel sessie geweest over woonvoorzieningen voor ouderen. PvdA Tweede Kamerlid Loes Ypma mocht in gesprek met een grote groep belangstellenden over de jeugdzorg. De twee workshops buiten de deur waren ook zeer aangenaam en geslaagd. Eén groep ging op bezoek bij een zorgtuin en een andere groep ging met een wijkverpleegkundige mee op stap. Beide groepen zijn inhoudelijk goed bijgepraat en hebben meekregen hoe het er in de zorgpraktijk aan toe gaat.

Na de terugkoppeling was er aandacht voor het afscheid van oud-wethouder Marnix Norder. Rabin Baldewsingh sprak Marnix toe en blikte terug op wat hij voor afdeling Den Haag heeft betekend. Marnix kreeg gelijk zijn speldje voor zijn 25-jarig lidmaatschap.De verrassingsact bestond uit de cabaretier Harry Grotzberg. Hij was vanaf de terugkoppeling van de workshops aanwezig en heeft de hele zaal aan het lachen gekregen. Met deze vrolijke afsluiter van het programma was de borrel geopend en is de stadsconferentie geslaagd afgesloten!