Door op 11 mei 2016

Verslag stadsconferentie

Zaterdag 23 april was er weer een mooie editie van onze jaarlijkse stadsconferentie. In het diamanttheater in Mariahoeve kwamen 120 mensen bijeen om workshops te volgen, naar speeches te luisteren en om een heuse correspondents dinner bij te wonen. Het thema was Den Haag – stad van Vrede en Recht in jouw buurt. Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders opende de conferentie. Hij had over het belang van Vrede en Recht in de buurt, want… “all politics is local”.

Hierna volgden de workshops over onder andere Internationale Veiligheid, White Privilege, Van Waarde en Teamwerk. Ook konden deelnemers meelopen met het buurtpreventieteam van Mariahoeve en een rondleiding  krijgen door het Humanity House met de expositie “De Asielzoekmachine”. De workshops waren erg afwisselend qua thema en qua (internationaal, nationaal en lokaal) niveau. Dat leverde interessante discussies en nieuwe inzichten op voor een ieder. Na de workshops was er een plenaire terugkoppeling waar bleek dat in alle workshops de aspecten van Den Haag, vrede en recht terugkwam. Het is zelfs actueler dan ooit en de opbrengsten van de workshops helpen onze partij om verder te komen.

De stadsconferentie werd net als vorig jaar afgesloten met een flinke dosis humor. Er was sprake van een lokale correspondents dinner. Rabin Baldewsingh, onze wethouder, werd op een originele manier aangekondigd door middel van een grappig filmpje. Vervolgens ging hij zelf speechen en maakte in de stijl van een echte correspondents dinner over onze fractieleden en lokale politici een grap, gecombineerd met complimenten. Politiek is natuurlijk een serieuze zaak maar af en toe is een dosis humor en wat positiviteit een fijne bijkomstigheid. Hierna was er uiteraard een borrel en werd een mooie dag goed afgesloten. We kijken al uit naar volgend jaar!

Voorafgaand aan de stadsconferentie was er een ALV waar een nieuw bestuur is gekozen. Lees hier meer over het nieuwe bestuur.